Eveniment-Social

Liceele cu rezultate proaste, pe lista neagra a Inspectoratului Scolar

Publicat: 05 ian. 2012
1

Gata cu lipsa de performanta in unitatile de invatamant liceal din Iasi. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) arata ca vor fi sanctionate dur grupurile scolare si liceele industriale unde candidatii la examenul de bacalaureat de anul trecut au cazut pe capete. „Tocmai in aceste zile punem la punct realizarea noului plan de scolarizare. In acest sens, unul dintre cele mai importante aspecte pe care le-am avut in vedere atunci cand vine vorba de clasele de liceu a fost acela legat de disparitia unor clase a IX-a de la grupurile scolare. Aici, unde s-au obtinut rezultate la examenul de bacalaureat proaste, respectiv mai putin de 15 la suta promovabilitate, vor disparea clase. Vreau sa precizez ca acestea vor fi redistribuite catre unitatile de invatamant performante si care au avut rezultate foarte bune”, a declarat Liliana Romaniuc, inspector general ISJ.

In aceasta situatie sunt urmatoarele institutii: Grupul Scolar Holboca, Vladeni, Anghel Saligny, Constantin Brancusi, Dimitrie Mangeron, respectiv Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida. Asadar, institutiile enumerate mai sus vor avea in noul plan de scolarizare cu cel putin o clasa a IX-a mai putin fata de anul trecut scolar. „Unitatile de învatamânt de nivel liceal cu promovabilitate sub 15 la suta la examenul de bacalaureat 2011 vor proiecta pentru clasa a IX-a, zi, un plan de scolarizare diminuat cu cel putin o clasa. Unitatile de învatamânt de nivel liceal unice la nivel de localitate, precum si cele care au câte o clasa a IX-a, a X-a, a XI-a si a XII-a sunt exceptate de aceste reglementari”, se arata in prevederile Ministerului Educatiei.

Pana pe 20 ianuarie, Inspectoratul Scolar va trimite catre minister cifra si planul de scolarizare oficial pentru anul educational 2012 – 2013. In aceste conditii, pentru anul scolar viitor, propunerile pentru proiectul planului de scolarizare si cel al retelei unitatilor de învatamânt preuniversitar se vor elabora in baza unui studiu prin care se va fundamenta planul din perspectiva argumentelor pedagogice, psihologice, sociologice si economice conform noii Legi a Educatiei Nationale (LEN).

Comentarii
  • va fi interesant sa vezi liceele bune luptandu-se cu elevi din ce in ce mai slabi. marind numarul de clase la liceele cu promovabilitate mare, va creste numarul elevilor cu note mai mici care vor intra in clasa a IX-a. mai bine s-ar infiinta mai multe scoli de meserii pentru cei care nu reusesc sa ia bacalaureatul. ma rog…

Adauga un comentariu