News Flash:

Liceele iesene pot infiinta clase de invatamant liceal la fara frecventa

28 Februarie 2000
1464 Vizualizari | 0 Comentarii
Camelia Gavrila
Ministerul Educatiei Nationale a emis un ordin cu privire la metodologia de organizare si functionare a claselor cu frecventa redusa din institutiile de invatamant liceal. Invatamantul liceal cu frecventa redusa (fara frecventa) se poate organiza cu clasele IX-XIII, la filiera teoretica si tehnologica, la toate profilurile si specializarile, in liceele si grupurile scolare in care se desfasoara invatamant liceal cu forma de zi la filiera mentionata. Acesta se organizeaza pentru persoanele care au depasit varsta maxima admisa pentru inscrierea la invatamantul de zi sau care, din diferite motive, nu au posibilitatea de a urma cursurile invatamantului de zi sau seral.

Admiterea in clasa a IX-a, examenele de corigenta si de bacalaureat se organizeaza si se desfasoara potrivit regulamentelor aflate in vigoare pentru invatamantul de zi. Inscrierea elevilor in clasele IX-XIII la invatamantul liceal fara frecventa se organizeaza in perioada 20-25 august a fiecarui an scolar, la secretariatul unitatilor scolare. La invatamantul liceal fara frecventa se aplica planurile de invatamant si programele scolare valabile in anul scolar respectiv pentru invatamantul liceal, cursuri serale.

Pentru fiecare disciplina de invatamant se aloca, pe semestru, un numar de ore de pregatire (consultatii, lectii de sinteza, ore de laborator) identic cu numarul de ore prevazut in trunchiul comun pentru trei saptamani de scoala la disciplina respectiva in planul cadru de invatamant pentru liceu, cursuri serale. Pentru fiecare disciplina se acorda minim doua note pe semestru, la care se adauga nota de la lucrarea scrisa semestriala (la disciplinele la care aceasta este prevazuta). De asemenea, pentru fiecare disciplina se va acorda cel putin o nota prin evaluare scrisa (in afara tezei).

Clasele de invatamant liceal la ff sunt incadrate cu profesori pentru fiecare disciplina de invatamant, activitatea clasei fiind coordonata de profesorul diriginte. Insa, nu se pot constitui norme didactice numai la invatamantul liceal la fara frecventa. Orele desfasurate la aceasta forma de invatamant se repartizeaza numai la completarea unor norme didactice sau la plata cu ora. "In momentul de fata nu avem o astfel de forma de invatamant liceal in Iasi. Dar, daca un liceu doreste sa organizeze clase invatamant liceal cu frecventa redusa se poate adresa Inspectoratului Scolar Judetean Iasi", a spus Camelia Gavrila, inspector scolar general al ISJ Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

camelia gavrila
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2037 (s) | 24 queries | Mysql time :0.027821 (s)