News Flash:

Liceul Eminescu are cele mai mari taxe pentru cantina

25 Octombrie 2007
2729 Vizualizari | 0 Comentarii
Camelia Gavrila
• Conducerea Liceului Mihai Eminescu a stabilit cea mai mare taxa pentru cantina si camin, in valoare de 120 mii lei (12 RON) • Aici parintii elevilor insista pentru o calitate ridicata a alimentelor si nu au nimic impotriva unei taxe mai mari • Cele mai mici taxe le vor plati elevii de la Colegiul Tehnic I. C. Stefanescu, in valoare de 70 mii lei (7 RON) • Conducerea Grupului Scolar Podu Iloaiei a dat in folosinta un portal agricol pentru fermieri • Colegiul Tehnic I. C. Stefanescu va depune spre acreditare doua specializari noi, pentru meseria de tipograf si tehnician hotelarie


Unitatile de invatamant si-au stabilit taxele lunare pentru cantinele scolare si regia pentru camin. Astfel, Liceul Mihai Eminescu, care si-a inaugurat recent si un laborator culinar, a stabilit cea mai mare taxa pe zi, in valoare de 120 mii lei (12 RON). Aici parintii elevilor insista pentru o calitate ridicata a alimentelor si nu au nimic impotriva unei taxe mai mari. Colegiul National Octav Bancila, Liceul de Informatica sau Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi au stabilit cuantumul taxei in valoare de 110 mii lei (11 RON), in timp ce la Colegiul Tehnic I. C. Stefanescu, elevii vor plati doar 70 mii lei (7 RON). "In Consiliul de Administratie de acum doua zile am discutat problema taxelor pentru cantina si regia de camin. Scolile vin cu propuneri, noi le analizam si stabilim o limita maxima pana unde se poate merge. Colegiul I. C. Stefanescu a mers cu preturi mici deoarece sunt aproximativ 600 de elevi care mananca aici, numar ce implica reduceri mai mari din partea furnizorilor. Consiliul de Administratie al Inspectoratului a stabilit ca masa sa mearga pana la suma de 90 de mii lei (9 RON), iar regia de camin sa fie de 10 mii lei (1 RON) si sa se ajunga astfel la suma de 3 milioane de lei pe luna", a declarat Camelia Gavrila, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi. In cazul in care parintii vor accepta un pret mai mare decat cel stabilit de ISJ, acesta va ramane cel hotarat in scoala respectiva. La Grupul Scolar Agricol Podul Iloaiei, taxa stabilita de conducere a fost de 75 de mii lei (7,5 RON) deoarece acestia folosesc produse din ferma proprie. Aici elevii lucreaza si fac si aprovizionarea de toamna cu zarzavaturi sau zacusca. In alta ordine de idei, numarul elevilor din internatele iesene se ridica la 4 mii, scolile neputand onora aproape 300 de cereri suplimentare din lipsa de spatiu. Cei mai multi elevi sunt cazati la Colegiul I. C. Stefanescu, 440, urmati de cei de la Scoala Normala, 330, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, 320 si Grupul Scolar CF, 324.

Portal agricol la Grupul Scolar Podu Iloaiei

Conducerea Grupului Scolar Podu Iloaiei a dat in folosinta un portal agricol pentru fermieri. Portalul care a fost realizat in colaborare cu firma germana Zenit si cu o societate de profil din Podu Iloaie, Pagini de internet, este structurat pe trei teme, evenimente, legislatie si oportunitati de finantare pentru fermieri. Realizatorii site-ului au in vedere extinderea acestuia in viitor si catre Republica Moldova ca un proiect transfrontalier. Cei interesati pot accesa portalul la adresa www.agra.ro. In alta ordine de idei, Colegiul Tehnic I. C. Stefanescu va depune spre acreditare doua specializari noi, pentru meseria de tipograf si tehnician hotelarie. "Colegiul Stefanescu este un exemplu de modalitate de adaptare in situatia in care anumite specializari nu mai sunt cautate. Acestia vor sa acrediteze meseria de tipograf la clasa a IX-a, nivel 1 si la clasa a XI-a, nivel 2. Acest lucru demonstreaza functionalitatea parteneriatului intre scoli si agentii economici. De asemenea, acestia doresc si aprobarea unei specializari de tehnician hotelarie, nivelul 3", a precizat Camelia Gavrila.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015504 (s)