Eveniment-Social

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași face educație cinematografică printr-un interesant proiect european

Publicat: 27 oct. 2020
Liceul Teoretic de Informatică
A dărui este un mod de a fi la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași își diversifică din nou aria de preocupări educaționale. Asta prin implicarea unuia dintre profesorii școlii într-un proiect european. Inițiativa își propune să realizeze educație cinematografică în școală și să îi apropie pe elevi de filmul european

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași diversifică din nou aria de preocupări educaționale prin implicarea unuia dintre profesorii școlii într-un proiect european. El își propune să realizeze educație cinematografică în școală și să îi apropie pe elevi de filmul european. Prof. dr. Anamaria Ghiban este unul dintre cei 16 profesori europeni co-autori ai Platformei www.europeanfilmfactory.eu realizată în cadrul proiectului European Film Factory. El este cofinanțat de Uniunea Europeană (UE) prin programul Creative Media, inițiat și derulat de Institutul Francez, Arte TV și European Schoolnet.

Platforma oferă gratuit profesorilor și elevilor din Europa posibilitatea de a viziona și de a descărca filme europene premiate la festivaluri importante

Platforma oferă gratuit profesorilor și elevilor din Europa posibilitatea de a viziona și de a descărca filme europene premiate la festivaluri importante, precum și o serie de instrumente didactice utile pentru înțelegerea filmelor și pentru abordarea lor la clasă.

„Profesorii care își fac cont pe Platformă au acces la exemple de activități pe care le pot face cu elevii pornind de la filmele din catalog. De menționat este și faptul că Platforma este accesibilă în 8 limbi europene, printre care și Limba română. Fiind membru al focus grupului de cadre didactice care au colaborat la realizarea Platformei, prof. dr. Anamaria Ghiban a contribuit în egală măsură la crearea kit-urilor educaționale pentru profesori, precum și la promovarea lor în România”, a precizat prof. dr. Adina Romanescu, director adjunct al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași.

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Mosil” dovedește astfel, încă o dată, deschiderea profesorilor și a elevilor săi către inovație

Astfel, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” se numără printre primele școli din România care au testat Platforma, elevii având deja experiențe educative inedite în cadrul orelor de Limba și literatura română, în care profesoara lor a ales să îi introducă în lumea filmului european, în funcție de oportunitățile oferite și de programa școlară.

„Despre aceste experiențe și despre Platforma în sine, profesoara de Limba română de la „Grigore Moisil” a vorbit în webinarul organizat recent de Institutul Francez din București, la care au participat peste 150 de profesori de limba franceză din țară. Un alt webinar de educație cinematografică, organizat de European Schoolnet, Belgia și moderat de prof. Anamaria Ghiban va avea loc în luna decembrie, 2020″, a conchis prof. dr. Adina Romanescu.

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Mosil” dovedește astfel, încă o dată, deschiderea profesorilor și a elevilor săi către inovație și faptul că este o școală în care politicile educaționale europene sunt adaptate permanent nevoilor reale ale elevilor.

Comentarii
  • Liceul de informaica sa faca ce stie mai bine : sa invete pe copii informatica. de aici (IT)se poate manca o paine f sigura si bine platita. asta cu diversificarea activitatilor e ca sa aiba si duamna de economie oleaca de treaba . parinti , fiti atenti si sfatuiti va copiii sa nu se imprastie in o suta de directii. sa se concentreze maxim pe o directie care le poate asigura o bucata de paine decenta . Liceul de informatica are profesori f buni pe mate si info. aici e bataia pestelui, restul is fumigene.

  • Stimate domnule, „fumigenele” sau cum le numiți sunt esențiale în educația copiilor, în a le dezvolta gândirea, personalitatea și nu în ultimul rând exprimarea. Matematica și informatica sunt, desigur, discipline importante, dar a subestima rostul celorlate disciplime mi se pare a fi ori ignoranță ori vorbărie în necunoștință de cauză. Iar ca să vă răspund în stilul dumneavoastră (cu toate că nu știu dacă merită efortul), cred că unii ar face bine să facă ce știu ei mai bine în loc să comenteze agramat la articole despre educație… Teamă mi-e că singurul lucru pe care știu să îl facă e doar acesta… Dar vorba dumneavoastră, bătaia peștelui e la datul din gură, că la gândit și la muncit mai vedem…

  • au norma de „activitati ” de la inspectorat. se bat pe salarii de merit . aici e buba . asta cu gandirea critica e momeala . si normal ca si industria pregatirilor tre sa functioneze . asa ca la cat mai multe activitati si la cat mai putina carte.

Adauga un comentariu