Economic Local

Licitatia pentru CFR Marfa va porni de la 800 de milioane de lei

Publicat: 05 apr. 2013
1

Licitatia pentru pachetul de 51% din actiunile CFR Marfa va porni de la un pret de 798,05 milioane lei, potrivit anuntului de privatizare lansat astazi de Ministerul Transporturilor.

Pretul de oferta (pretul de pornire a licitatiei) este de 797.058.000 lei pentru intregul pachet de actiuni scos la vanzare, iar oferta este valabila 180 de zile de la data publicarii, cu posibilitatea de a fi prelungita, se precizeaza in anunt. Plata ar urma sa fie efectuata intr-o singura transa, prin transfer bancar la data finalizarii tranzactiei.

Dosarul de prezentare a companiei va putea fi achizitionat de marti, pentru 10.000 de euro, fiind necesara si o scrisoare de intentie a potentialului cumparator al actiunilor. Documentele de participare pentru precalificarea la licitatie trebuie sa fie depuse pana la 22 aprilie.

Transporturile impun potentialilor investitori o serie de criterii de precalificare, precum „experienta relevanta in domeniul transportului de marfa si capabilitati operationale” si „capabilitati financiare care sa demonstreze posibilitatea preluarii si dezvoltarii afacerii”.

In cazul persoanelor fizice care participa in mod individual este nevoie si de prezentarea unei scrisori de confort emisa de o banca cu rating acordat de catre Standard&Poors sau Fitch de minim BB- sau de catre Moody’s de minim Baa3 (corespunzatoare nivelului de „investment grade”), in cuantum cel putin egal cu suma dintre pretul de pornire a licitatiei si suma necesara pentru finantarea investitiilor propuse prin strategia de dezvoltare a CFR Marfa.

CFR Marfa are un capital social de 312,34 milioane lei, detinut integral de Ministerul Transporturilor.
sursa: zf.ro

Adauga un comentariu