Local

Licitatie cu dedicatie pentru afaceristul Titel Sinescu

Publicat: 09 feb. 2011
1

@ Terenul in suprafata de 1.415 metri patrati, care va fi scos la licitatie, se afla chiar in vecinatatea unor constructii ridicate de Iasicon

Reprezentantii primariei au stabilit data la care se va desfasura licitatia pentru concesionarea unui teren de 1.415 metri patrati de pe bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 39. Procedura se va desfasura pe 7 martie, ora 13.00, la sediul Directiei de Administrare a Patrimoniului Public si Privat. Firmele se pot inscrie pana pe data de 3 martie, ora 13.00.
Cel mai avantajat de organizarea licitatiei este afaceristul Titel Sinescu, care controleaza firma Iasicon SA. Terenul in suprafata de 1.415 metri patrati scos la licitatie se afla in vecinatatea unor constructii ridicate de Iasicon. Terenul liber face parte chiar dintr-un proiect al lui Titel Sinescu. In prima faza, terenul parte a proiectului a fost solicitat printr-o concesiune directa, dar edilii au refuzat procedura deoarece imobilul alaturat nu era intabulat. Dupa o serie de scandaluri, Sinescu are toate sansele sa prinda pamantul, gratie si prieteniei cu primarul Gheorghe Nichita. Astfel, edilii au stabilit un pret de pornire a licitatiei de 15 euro pe metrul patrat. Asta inseamna o redeventa anuala de 21 mii euro. Redeventa a fost calculata in urma unei expertize din septembrie anul trecut. Astfel, un metru patrat a fost evaluat la 267 euro.

Protejat de primarie

Proiectul imobiliar a starnit un real scandal in urma cu cateva luni. Membrii Comisiei de Urbanism au denuntat faptul ca Sinescu a ridicat doua etaje in plus fara sa respecte conditiile din autorizatia de construire. Dupa, a urmat un control, din care nu a rezultat mare lucru. Sinescu a fost doar avertizat de inspectorii Politiei Comunitare. Membrii Comisiei au refuzat si intrarea in legalitate a constructiei, lasand povara pe umerii consilierilor din plenul unei viitoare sedinte de Consiliu Local. Sinescu a fost menajat si datorita relatiei stranse pe care o are cu actualul primar, Gheorghe Nichita. Mai ales ca a fost semnat si contractul in valoare de 6 milioane euro cu firma Iasicon pentru realizarea lucrarilor de modernizare a zonei de agrement Ciric. Atunci, Sinescu nu a vrut sa dea explicatii cu privire la sponsorizarile facute catre PSD in campaniile electorale.

Comentarii
Adauga un comentariu