Local

Licitație cu dedicație pentru oncologul Constantin Volovăț! Un spațiu din Spitalul „Sf. Spiridon”, scos la închiriere pe un preț de nimic: 21 lei/mp

Publicat: 16 iul. 2020
Licitație cu dedicație pentru oncologul Constantin Volovăț, cu un preț de pornire de doar 21 lei/mp
Licitație cu dedicație pentru oncologul Constantin Volovăț

Licitație cu dedicație pentru oncologul Constantin Volovăț. Un spațiu de 234 metri pătrați este scos la închiriere la Spitalul „Sf. Spiridon”. Chiriașul este obligat să doteze spațiul cu un accelerator linear de particule pentru tratamentul urgențelor oncologice. Vor fi tratați pacienții care nu pot fi preluați de Institutul Regional de Oncologie. Ofertele pot fi depuse până mâine

Licitație cu dedicație pentru oncologul Constantin Volovăț. Pe data de 31.07.2020, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Spiridon” va organiza o licitație pentru închirierea unui spațiu în suprafață utilă de 234,80 metri pătrați. Ofertele pot fi depuse până pe data de 17.07.2020, la sediul spitalului. Informații din zona medicală indică de pe acum câștigătorul procedurii. Este vorba despre oncologul Constantin Volovăț, cel care controlează Centrul de Oncologie Euroclinic SRL. Mai precis, societatea administrează Victoria Hospital, clinica de pe strada Vasile Conta. În spațiul menționat se pot desfășura doar activități specifice unui laborator de radioterapie, prin dotarea cu un accelerator linear de particule pentru tratamentul urgențelor oncologice. Este fix activitatea desfășurată de medicul Constantin Volovăț. Spațiul este deja proiectat pentru astfel de activități. Imobilul se află în proprietatea Primăriei Iași.

Licitație cu dedicație pentru oncologul Constantin Volovăț, chiria având o valoare extrem de mică

Spațiul scos la licitație este compus din 9 cabinete medicale de diferite dimensiuni. Conform raportului de evaluare, licitația va începe de la 21 lei/mp, adică o chirie minimă pe lună de 4.914 lei. Prețul este extrem de mic pentru un astfel de spațiu, în ciuda specificului medical. Contractul se va semna pe o perioadă de 10 ani și poate fi prelungit cu acordul părților. Licitația se va desfășura cu plic închis, iar în componența comisiei vor fi membri desemnați de Primăria Iași. Doar secretarul comisiei va fi desemnat din interiorul unității spitalicești. Licitația este valabilă doar cu minimum doi ofertanți. În cazul în care numărul necesar nu este întrunit, procedura este anulată și reluată la o dată ulterioară. În final, licitația poate fi adjudecată și cu un singur ofertant. Participanții trebuie să depună o garanție de participare de 15.000 lei. Prin obiectivul principal al procedurii, chiriașul este obligat să doteze spațiul cu un accelerator linear de particule.

Reprezentanții Victoria Hospital au precizat că investițiile sunt costisitoare și că sunt multe necunoscute

Contactat telefonic, managerul firmei lui Constantin Volovăț a confirmat că a cumpărat caietul de sarcini.

„Trebuie analizat foarte bine. Un accelarator pornește de la 1 milion de euro și tot urcă. Ca investiție este foarte complicat. Trebuie și o expertiză tehnică a spațiului, sunt foarte multe necunoscute. S-a cumpărat caietul de sarcini, dar nu s-a luat o decizie finală”, a precizat Ion Ghiculescu, managerul Victoria Hospital.

„Chiriașul are obligativitatea asigurării exploatării în regim de continuitate, eficacitate și permanență a bunului închiriat, pe toată durata contractului, potrivit obiectivelor stabilite de către locatar. Chiriașul se obligă să administreze și să exploateze obiectul închirierii cu diligență maximă pentru a conserva și dezvolta valoarea acestuia pe toată durata contractului”, se arată în caietul de sarcini.

Adauga un comentariu