News Flash:

Licitatie pentru plata impozitelor online

4 August 2008
714 Vizualizari | 0 Comentarii
Licitatie pentru plata impozitelor online
• Acordul urmeaza sa fie incheiat pe o perioada de trei ani si are in vedere prestarea de servicii de incasare online a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor venituri la bugetul general consolidat care pot fi platite prin Internet de catre persoane fizice, prin intermediul cardurilor bancare

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va organiza o licitatie pentru semnarea unui acord cadru privind serviciile de incasare online a unor impozite, taxe si contributii prin intermediul cardurilor bancare, valoarea totala a contractului fiind estimata intre 6,75 si 13,5 milioane lei, fara TVA. Acordul urmeaza sa fie incheiat pe o perioada de trei ani si are in vedere prestarea de servicii de incasare online a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor venituri la bugetul general consolidat care pot fi platite prin Internet de catre persoane fizice, prin intermediul cardurilor bancare. Participantii la licitatie trebuie sa depuna o declaratie privind situatia financiara, cifra de afaceri anuala pe ultimii trei ani (2005-2007) aferenta tranzactiilor cu cardul bancar, minimum o scrisoare de bonitate emisa de o terta parte, precum si alte informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor. Din punct de vedere tehnic, companiile trebuie sa respecte o serie de conditii, cum ar fi certificari din punct de vedere al securitatii informatice, standarde de securitate implementate in cazul tranzactiilor online pentru VISA Verified by Visa si MasterCard SecureCode.

In ceea ce priveste experienta, participantii trebuie sa fi incheiat minim trei contracte similare in ultimii trei ani si cel putin 75.000 plati online prin intermediul cardurilor bancare. ANAF va selecta cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere economic, in functie de o serie de criterii, printre care comisionul pe tranzactie aplicat sumelor platite de contribuabili, costurile de instalare/interfatare/configurare, taxele lunare plus alte costuri si suportul tehnic de minim 16 ore pe zi. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 13 august 2008. Persoanele fizice vor putea achita, incepand cu 1 octombrie, impozitele pe veniturile obtinute din activitati comerciale, agricole, profesii liberale, transferul de proprietati imobiliare sau salarii direct pe Internet, prin intermediul cardurilor bancare, potrivit unui ordin al presedintelui ANAF. Initial, seful ANAF, Daniel Chitoiu, estima, in luna februarie, ca sistemul de plata online a impozitelor si taxelor pentru persoanele fizice autorizate si pentru cei care desfasoara activitati liberale va fi introdus la 1 iulie.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4067 (s) | 22 queries | Mysql time :0.291341 (s)