News Flash:

Licitatie trucata la Finante

15 Martie 2006
1215 Vizualizari | 0 Comentarii
•Conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene Iasi este implicata intr-un alt scandal cu privire la o posibila trucare a licitatiei privind sistemul de securitate al institutiei •Una dintre firmele participante la licitatie a dat in judecata Directia de Finante, pe motiv ca a fost dezavantajata de comisia de licitatie •Castigatoarea licitatiei a oferit o suma de bani derizorie doar pentru a distruge posibilii concurenti •Suma de bani cu care s-a castigat licitatie nu ajunge pentru securitatea Trezoreriilor din Pascani, Harlau, Targu Frumos si Raducaneni, care, din lipsa de bani, raman nesupravegheate cu sisteme de alarma, neputand fi facute interventii in cazuri extreme

La mijlocul lunii trecute, conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene Iasi a organizat o licitatie pentru atribuirea contractului de prestari servicii de exploatare a dispeceratului general de securitate, utilizare retea radiocomunicatii si service la sistemele de securitate. In prima faza, la licitatia prin procedura de cerere de oferte s-au inscris sapte firme din Iasi. Din motive necunoscute, directorul Dobos a anulat licitatia si a stabilit o alta data. Una dintre firme a contestat acest lucru, pe motiv ca, odata depuse ofertele, firmele concurente puteau veni cu o oferta mai buna, lucru care a si avut loc. Desi i s-a reprosat ca oferta este prea mica, firma care a depus contestatia a observat cu stupoare ca la a doua licitatie castigatoarea avea o oferta mult mai mica decat cea depusa de firma contestatoare la prima licitatie, desi conditiile au fost inasprite.

Golania

Firma castigatoare a licitatiei pentru sistemele de securitate a depus o oferta care, dintr-un calcul simplu, nu acopera decat salariile gardienilor care trebuie sa monitorizeze si sa efectueze interventiile la Directiile de Finante. Astfel, pentru doar 36,19 milioane lei (3.619 RON) lunar, fara TVA, firma castigatoare s-a angajat ca va efectua toate operatiunile necesare. In schimb, conform caietului de sarcini, suma de bani licitata pentru efectuarea acestui serviciu de exploatare a dispeceratului general de securitate nu ajunge decat pentru banii gardienilor si pentru licenta de frecventa. In acest mod, castigatorii vor trebui sa scoata din buzunar sumele de bani necesare pentru deplasarile in caz de nevoie, pentru reviziile anuale, la toate unitatile DGFPJ Iasi, din judet, incluzand Iasi, Harlau, Raducaneni, Targu Frumos, Raducaneni si Pascani. Modul grosolan in care ar fi fost trucata aceasta licitatie poate fi demonstrat printr-un calcul simplu. Firma care a castigat licitatia de oferte a oferit 36,19 milioane lei (3.619 RON) lunar, fara TVA. Caietul de sarcini specifica in mod clar doua aspecte, legate de salariile gardienilor si licenta de frecventa, precum si numarul de interventii. Acelasi caiet de sarcini cere un salariu de 8,5 milioane lei (850 RON) pentru fiecare dintre cei patru gardieni. Acest lucru inseamna 34 milioane lei (3.400 RON) lunar. La acest lucru se adauga obligativitatea licentei de frecventa pentru statiile gardienilor, ceea ce urca cheltuielile cu 2,71 milioane lei lunar, la 36,71 milioane lei (3.671 RON) lunar, mai mult decat oferta castigatorilor. In acest caz, Trezoreriile de la Harlau, Pascani, Targu Frumos si Raducaneni ar trebui sa ramana nesupravegheate, din lipsa de fonduri a castigatorului de la licitatie, care nu poate acoperi din suma de bani pe care i-o da directorul Anton Dobos aceste deplasari pentru revizii si interventii. Asteptam in continuare un punct de vedere al Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene Iasi si al directorului Anton Dobos, cu privire la aceasta licitatie.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014088 (s)