National

Lider ALDE, raspuns dur la atacul presedintelui Klaus Iohannis: Pentru a-si atinge scopul sau politic, nu ezita sa isi critice propria tara

Publicat: 12 iun. 2019
1

Vicepresedintele ALDE Andrei Gerea a scris astazi, pe Facebook, referitor la discursul presedintelui Klaus Iohannis din sedinta Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, ca seful statului "a ramas in campanie electorala" iar mesajul sau ilustreaza ca "scopul scuza mijloacele". "Astazi (miercuri-n.r.) presedintele Klaus Iohannis ne-a aratat inca o data ca a ramas in campania electorala. O dovada in acest sens este discursul sau de astazi (miercuri – n.r.) din cadrul sedintei plenare a Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, care ilustreaza foarte bine dictonul ca 'scopul scuza mijloacele'. Pentru a-si atinge scopul sau politic, presedintele nu ezita sa isi critice propria tara, spunand investitorilor cat de neprielnica este pentru investitii, cat de rea este tara sa, netinand cont de realitati", a scris Andrei Gerea, miercuri, pe Facebook.

Vicepresedintele ALDE considera ca la intalniri precum sedinta Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei seful statului ar trebui sa faca lobby tarii sale, nu sa sustina PNL. "Eu consider ca in astfel de intalniri, un presedinte care tine la tara sa ar trebui sa abandoneze interesele electorale si sa faca lobby tarii sale. Presedintele Iohannis, prin toate pozitiile sale, incearca sa dea o mana de ajutor PNL, in speranta ca motiunea de cenzura va trece, astfel incat sa isi numeasca din nou 'Guvernul meu' pentru a-si creste sansele sa castige un nou mandat de presedinte. Cu toata agitatia sa, presedintele stie ca motiunea de cenzura este sortita esecului", a mai mentionat Gerea.

Klaus Iohannis, intalnire cu oamenii apropiati serviciilor

Totodata, deputatul transmite ca ALDE a precizat ca este necesara reluarea discutiilor privind OUG 114. "In fata mediului de afaceri, presedintele a solicitat, la fel ca si PNL, abrogarea in totalitate a OUG 114. Tin sa subliniez ca, in urma consultarilor avute, inclusiv cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, ALDE a precizat ca este necesara redeschiderea discutiilor privind ordonanta 114 in vederea imbunatatirii ei. Insa masurile care s-au dovedit benefice – modificarea ROBOR, plafonarea pretului la energie pentru consumatorii vulnerabili nu trebuie abandonate. 

Ce ne spune presedintele Iohannis cu aceasta abordare? Ca ar trebui ca preturile la gaze si la energie sa se majoreze fara limite, ca majorarea salariului minim din constructii ar trebui anulata, ca ratele la banci ale romanilor trebuie sa creasca in continuare. Aceasta abordare este una care contravine intereselor romanilor. Insa, presedintele este in campanie electorala, iar toate declaratiile sale urmaresc doar un singur scop: acela de a obtine un nou mandat, restul este irelevant", a conchis vicepresedintele ALDE.

Reactia acestuia vine dupa ce Klaus Iohannis a declarat, miercuri, in cadrul sedintei Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, ca mediul de afaceri a fost bulversat de masurile hazardate ale guvernantilor, precum "celebra OUG 114", care, potrivit sefului statului, a aratat calitatea deplorabila a Executivului. Seful statului a subliniat ca tara noastra are cea mai mare rata a inflatiei din UE. Presedintele Romaniei a aratat ca romanii simt efectele volatilitatii si ale incertitudinii in cursul de schimb si in cresterea preturilor, avand in vedere ca Romania a ajuns la cea mai ridicata inflatie din Uniunea Europeana.

Adauga un comentariu