National

Lider sindical: Niciun tren nu va circula miercuri intre 7.00 si 9.00. Angajatii CFR intrerup lucrul voluntar

Publicat: 22 apr. 2014

Niciun tren nu va circula miercuri dimineata intre orele 7:00 si 9:00, angajatii urmand sa intrerupa voluntar lucrul, ca urmare a esuarii negocierilor privind incheierea unui nou contract colectiv de munca, a declarat, marti, pentru Mediafax, presedintele Federatiei Miscare Comercial, Gheorghe Fratica.

Protestul nu este organizat de sindicate. Va fi vorba despre o incetare voluntara a lucrului de catre cei implicati in circulatia trenurilor, pentru a trage semnale de alarma actualilor si fostilor guvernanti legate de faptul ca in ultimii cinci ani nu au primit niciun procent in plus la salarii.

Citeste si Urmariti de ghinion la Iasi. Ce au patit doi calatori in tren

Negocierile pentru incheierea noului contract colectiv de munca au esuat, ultima intalnire cu ministrul Transporturilor fiind astazi (marti – n.r.). Noi i-am informat pe angajati ca a esuat negocierea. Miercuri va mai fi o intalnire cu ministrul, la 17.00″, a afirmat liderul sindical.

La randul sau, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a spus ca are „informatii” privind oprirea temporara a lucrului miercuri dimineata, subliniind insa ca eventualul protest nu este organizat de sindicate.

Citeste si INDICIU ESENTIAL. Cum pot iesenii sa recunoasca hotii de bagaje din trenuri

Federatiile sindicale din transporturile feroviare amenintau inca din 15 aprilie ca ar putea declansa conflictul colectiv de munca incepand cu 23 aprilie, daca pana atunci nu vor fi incheiate noile contracte colective de munca, care sa tina cont de solicitarile salariatilor.

Printre nemultumirile sindicalistilor de numara cele legate de nivelul salariilor, de eliminarea drepturilor angajatilor de a calatori gratuit pe calea ferata si de faptul ca nesemnarea noilor contracte colective de munca ar putea duce la disponibilizarea a 2.500 de salariati de la CFR Marfa.

Citeste si In tren doua studenteloading...

Adauga un comentariu