International

Liderii internationali, dupa masacrul din Sri Lanka: „Atac la adresa intregii umanitati”

Publicat: 21 apr. 2019
1

Mai multi lideri internationali au transmis mesaje pe Twitter, dupa atacurile sangeroase din Sri Lanka, din timpul slujbei de Paste. Liderii au condamnat ferm actele de violenta si au transmis condoleante celor afectati de aceste bombardamente.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca „trebuie sa aparam libertatea religioasa”.

„Condamn cu tarie atacurile oribile indreptate asupra oamenilor nevinovati din #SriLanka, in Duminica Pastelui. Transmis condoleante tuturor celor afectati. Trebuie sa aparam libertatea religioasa si credinta”, a scris presedintele Klaus Iohannis, intr-un mesaj postat pe Twitter.

Vedeti in galeria foto a acestui articol imagini surprinse dupa masacru!

Presedintele american Donald Trump a transmis „Sincere condoleante din partea poporului Statelor Unite pentru poporul din Sri Lanka. Suntem pregatiti sa ajutam”.

Premierul britanic Theresa May a spus ca „trebuie sa ramanem uniti” in fata acestor atacuri sangeroase. 

„Actele de violenta impotriva bisericilor si hotelurilor din Sri Lanka sunt cu adevarat oribile. Sunt alaturi de toti cei afectati de acest moment tragic. Trebuie sa ramanem uniti pentru a ne asigura ca nimeni nu isi va exprima credinta cu teama”, a scris Theresa May.

Presedintele Comisiei Europene, JeanClaude Juncker, a declarat ca sprijina persoanele afectate de aceste atacuri. 

Vezi si: TRAGEDIE in Sri Lanka: Sute de raniti, zeci de morti, in aceasta dimineata – VIDEO / UPDATE

„Este cumplit si trist sa aud despre bombardamentele din #SriLanka, care au costat vieti omenesti. Transmit sincere condoleante familiilor victimelor care s-au adunat sa se inchine in mod pasnic sau sa vina sa viziteze aceasta tara frumoasa. Suntem pregatiti sa va sprijinim”, se arata in mesajul transmis de Jean-Claude Juncker.

Si Papa Francisc a condamnat atacurile din Sri Lanka si le-a catalogat ca fiind „violente crude”. Suveranul Potif a precizat ca este alaturi de crestinii loviti de „doliu si de durere” in ziua de Paste.

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat ca aceste bombardamente reprezinta „un atac la adresa intregii umanitati”.

„Condamn, in cel mai ferm mod cu putinta, atacurile teroriste comise de Paste in #SriLanka. Este un atac la adresa intregii umanitati. In numele cetatenilor turci, transmit condoleante familiilor victimelor si oamenilor din #SriLanka si sper ca cei raniti se vor recupera rapid”, a scris si Recep Tayyip Erdogan.

Si presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis o telegrama in care transmite condoleante celor afectati de atacurile din Sri Lanka. Putin condamna astfel de atacuri pe care le considera „crude si cincice” si precizeaza ca Moscova „va ramane un partener in lupta impotriva terorismului international”.

Guvernul a declarat stare de asediu, dupa ce trei biserici catolice din Colombo, Negombo si Batticaloa si trei hoteluri de lux din zona capitalei Colombo au fost tinta unor atacuri cu bomba, in care au pierit cel putin 156 de oameni si au fost raniti in jur de 500. O a saptea explozie a avut loc cateva ore mai tarziu, la gradina zoologica din Colombo. Nu se stie inca cine este in spatele atentatelor, care au inceput chiar in timp ce se desfasura slujba de Paste.
Comentarii
  • Degeaba condamnam actiunea si degeaba condamnam ucigasul daca nu condamnam ideologia din spatele lor. Degeaba traim durerea si ne plangem mortii daca ne resemnam si acceptam ideea ca un crestin este bun doar mort si crestinismul trebuie sa dispara. Daca nu ne trezim nu avem viitor si lumea devine un spatiu al ororilor.

Adauga un comentariu