National

Liderii PSL propun o variantă concretă și imediată pentru rezolvarea problemei pensiilor speciale

Publicat: 01 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liderii PSL propun o variantă concretă și imediată pentru rezolvarea problemei pensiilor speciale

Liderii PSl susțin că problema pensiilor speciale este o prolemă serioasă iar PNL manipulează românii grosolan. Astfel, liderii formațiunii propun o variantă concretă și imediată pentru rezolvarea acestei situații.

„Ilan Laufer: „Partidele mari au dat la maxim tonomatul cu minciuni ca să acopere urletele românilor! Cerem PNL și PSD să nu mai mintă românii și să aplice un set de soluții SERIOASE pentru a rezolva definitiv problema cu pensiile speciale!”

Alexandru Coita: „Criza Coronavirus stă să bubuie în România și partidele mari fac ce știu mai bine: JOCURI DIVERSIONISTE ca să dea impresia că lucrează. Medicii urlă de disperare, oamenii din Suceava, din Arad, urlă de disperare, așa că partidele fac ce știu mai bine – dau la maxim tonomatul cu minciuni ca să acopere vocea românilor.”

Vom începe cu ADEVĂRUL nostru și vom continua cu MINCIUNILE lor:

– adevărul este că într-o țară relativ săracă, lovită de criză, este grotesc să ai pensii de 5-7000 de EURO în mână, atunci când milioane de oameni se zbat în sărăcie.

– adevărul este că trebuie să găsim soluții sistemice, echitabile pentru a crește veniturile la bugetul de stat, care în momentul de față sunt foare mici! Pensiile speciale sunt doar o picătură într-un ocean, un mod facil și politicianist de a încerca să păcălești oamenii.

Aici începe și se termină ADEVĂRUL privind pensiile speciale. Acum hai să facem o listă a MANIPULĂRILOR:

1) MANIPULAREA 1: DIN PENSIILE SPECIALE SE POT CONSTRUI AUTOSTRĂZI ȘI SPITALE. Pensiile speciale totalizeaza 8,72 miliarde de lei. Din acești bani, diplomatii beneficiaza de 0,06%, parlamentarii – 0,04%, magistratii – 0,85%. În total, pensiile civililor nu se ridică la mai mult de 150-200 de milioane de euro/ an. Principalele categorii de pensii speciale sunt platite celor din sistemul de aparare si siguranta nationala (MAI, MAPN, servicii secrete), pensii speciale la care niciun politician nu a îndrăznit să umble!

2) MANIPULAREA 2: PNL A TĂIAT PENSIILE SPECIALE. Prin legea adoptată la 28 ianuarie, parlamentarii puterii s-au atins de MAXIM 4% din toate pensiile speciale din România, iar impactul bugetar este unul foarte mic!

3) MANIPULAREA 3: IMPOZITAREA PENSIILOR SPECIALE VA AJUTA ÎN LUPTA CU COVID. Asta este de departe cea mai nesimțită și cinică manipulare! Dacă voiau să bage banii în echipamente și protecție pentru doctori, de ce nu au dat OUG?? Așa, nunta cu lăutari din Parlament va dura destul de mult încât până la final să treacă cea mai acută fază a epidemiei, când nu va mai fi nevoie. Dacă voiau să facă rost de bani acum, dădeau OUG!

Pensiile speciale sunt subiectul perfect prin care vor să mușamalizeze faptul că situația din țară e scăpată de sub control. Vedem iarăși aceleași jocuri politicianiste de Divizia B din partea unor politicieni a căror mediocritate este întrecută doar de cinism!

Această problemă poate fi abordată și altfel, cu seriozitate și responsabilitate: Propunem mai jos un set de soluții reale care să rezolve o dată pentru totdeauna problema cu pensiile speciale.

SOLUȚII SERIOASE PENTRU PENSIILE SPECIALE

PENTRU MILITARI

– Pensiile speciale să se acorde doar în cazul unui stagiu complet de contribuție. Vârsta de pensionare de 55 de ani, poate fi prelungită până la 60 de ani.
– În cazul pensionării anticipate, se va suporta o penalizare. De regulă un polițist sau un militar obțin o experiență completă în jurul vârstei de 40-45 de ani, cu o vechime de cel puțin 15-20 de ani.
– Baza de calcul să se facă raportată la media veniturilor unui număr de 12 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate și nu din media unui număr de 6 luni consecutive. În acest fel nu ar mai fi posibilă creșterea veniturilor prin introducerea unor sporuri și solde de merit sau de excelentă prin care se cresc veniturile lunare cu un procent de 25-50% față de veniturile obișnuite.

În aceste condiții pensiile militarilor ar fi apropiate de pensiile ce li s-ar stabili şi pe legea contributivității!

PENTRU MAGISTRAȚI

– Pentru magistrați și personalul auxiliar ar trebui să se aplice același sistem descris la militari, cu baza de calcul raportată la media veniturilor din ultimele 12 luni. Magistrații își măresc venitul realizat pe ultima luna atât prin diferite sporiri cât și prin solicitarea concediului de odihnă, solicitând plata concediului în avans. Așa își dublează venitul pe ultima lună care se ia în considerare la calculul pensiei. Dacă s-ar lua în calcul venitul pe 12 luni atunci pensia nu ar putea depăși venitul salarial obținut lunar.

PENTRU POLITICIENI

– La aleșii locali și angajații la Parlament pensia câștigată pe durata mandatului să se echivaleze pe baza principiului contributivității. Este suficient să li se oprească impozit pentru sistemul de pensii, iar când aceștia se pensionează de drept, suma cu care au contribuit li se va adăuga la pensie. În acest caz nu se impune o pensie de serviciu sau specială pentru că pe perioada mandatului, nu li se retrage nici un drept constituțional ca în cazul polițiștilor, militarilor și magistraților.”, au transmis liderii PSL.

Adauga un comentariu