International

Liderul atacurilor islamiste din Paris NU ESTE Abdelhamid Abaaoud

Publicat: 13 iul. 2016
1
Autoritatile franceze afirma ca l-au identificat pe liderul atacurilor islamiste din data de 13 noiembrie din Paris. Abdelhamid Abaaoud a fost ucis la doar cateva zile de la atacuri, el avand un rol mai putin important in organizarea lor. In cadrul unei audieri parlamentare, seful Directiei Generale de Securitate Externa(DGSE) Bernard Bajolet a oferit un raspuns privind implicarea reala a lui Abaaoud.
„Este adevarat ca Abaaoud a fost un coordonator, dar nu a fost comandantul. Stim cine este comandantul, dar voi pastra discretia asupra acestui subiect. Avem acum o buna cunoastere a organigramei. Am facut progrese cu privire la aceste subiecte, prin urmare avem o idee despre identitatea comandantului atacurilor”, a spus oficialul francez.
Bajolet nu a precizat numele persoanei pe care autoritatile o considera comandantul atacurilor sau daca aceasta mai este in viata sau nu. Abaaoud a fost catalogat ca fiind liderul atacurilor cu mitraliera si cu bombe comise la sala de concerte Bataclan, la cafenele si restaurante in Paris, precum si la Stade de France, atacuri soldate cu 130 de morti. Parlamentul francez a publicat saptamana trecuta recomandarile comisiei sale de ancheta, iar marti a dat publicitatii intregul raport.Adauga un comentariu