National

Liderul AUR George Simion, despre armistițiul politic: „Ne îngrijorează termenii pe care îi folosește”

Publicat: 26 oct. 2021
George Simion vorbește la microfon în mulțime
George Simion, lider AUR, a avut un discurs virulent la adresa președintelui PNL, Florin Cîțu

Liderul AUR George Simion s-a arătat dispus să discute cu Nicolae Ciucă termenii armistițiului propus, în ciuda faptului că nu îl consideră premierul potrivit pentru țară.

„Am primit această scrisoare de la domnul Ciucă, ne îngrijorează termenii pe care îi folosește, probabil nu a ieșit din logica de război. Îl așteptăm mâine la ora 10:00 la grupurile parlamentare AUR pentru că noi discutăm cu toți (…)”, a anunțat George Simion la Antena 3.

Acesta a mai precizat că nu crede că Ciucă este potrivit pentru a conduce guvernul, dareste deschis dialogului.

„Noi suntem de acord că este nevoie de liniște în acest moment și este nevoie de persoane responsabile la conducerea României. Nu credem că Nicolae Ciucă poate fi următorul premier însă, repet, îl așteptăm să discutăm civilizat, cu cărțile pe masă și față în față cu românii.”, a conchis liderul AUR.

Scrisoarea trimisă de Nicolae Ciucă către partide, prin care cere susținerea guvernului său: „Un armistițiu politic este soluția”

Tot marți seară, aureacționat și PSD și USR la propunerea lui Ciucă. Atât social democrații, cât și useriștii au atras atenția că armistiții au mai fost propuse dar nu au dus nicăieri.

”Partidul Social Democrat îi mulțumește premierului desemnat, Nicolae Ciucă, pentru că a răspuns apelului nostru la un armistițiu politic în vederea traversării crizei sanitare, economice și sociale, însă consideră că pentru succesul unui astfel de acord este nevoie de efortul conjugat al întregii clase politice.

PSD a fost primul partid care, de mai bine de un an, a tot cerut politicienilor puterii, în repetate rânduri, pacturi și armistiții pentru sănătatea românilor. Și în actuala criză politică, PSD a fost primul partid care a arătat deschidere pentru un dialog cu premierul desemnat și a propus – ca bază a unei înțelegeri pentru a trece criza- planul PSD cu cele 10 măsuri urgente.

Din păcate, președintele PNL a subminat din start șansele oricărei continuări a discuțiilor și a tratat cu indiferență măsurile propuse de PSD pentru români și firmele românești. Atitudinea lui Florin Cîțu este total opusă ideii de armistițiu care înseamnă, în orice conflict, încetarea focului, adică oprirea tuturor acelor ostilități care produc victime. Însă, Florin Cîțu a ales să rupă orice punte de dialog prin atitudinea sa și face rău României, așa cum a făcut și cu dezastrul sanitar, explozia prețurilor la energie sau haosul din educație. Rezultatul acțiunilor sale iresponsabile continuă să facă victime în fiecare zi: românii mor, firmele mor, la fel și viitorul țării când sunt închise școlile.

PSD consideră că un armistițiu politic este absolut necesar, dar unul probat prin fapte concrete ale partidelor care au produs actuala criză politică.

Astfel, dacă PNL, USR și UDMR sunt de acord cu un armistițiu politic și își asumă cele 10 măsuri urgente, atunci și PSD se va alătura acestui demers.”, transmite PS.

„Este nevoie de mai mult, este nevoie de un guvern stabil care să vină și cu soluții la criză și cu măsuri de reformă”, a transmis și Dacian Cioloș

Comentarii
  • Dacă a-ti dat guvernul jos este normal (dacă mai este ceva normal în tara asta) sa veniți cu un nou guvern,nu sa aduceți tara în haos!

Adauga un comentariu