Eveniment-Social

Liderul celui mai important sindicat din invatamantul iesean: „E nevoie urgenta de regandire a legii salarizarii”

Publicat: 10 oct. 2013
1
In contextul in care, ieri, ministrul Remus Pricopie, ministrul responsabil cu invatamantul preuniversitar din Romania, a declarat ca majorarea salariului unui debutant in sistemul educational romanesc ar crea discrepante fata de o persoana care are vechime ca educator, a provocat reactia celui mai important sindicat din educatia ieseana.
„Normal ar fi ca atunci cand vorbim de regandirea salarizarii angajatilor din invatamant sa pornim de la o noua Lege a Salarizarii. Astfel, daca vom ridica veniturile acestora, proportional pornind de la debutanti si pana la profesorii cu experienta, nu va fi nici o problema. Daca vom pleca de la premisa potrivit careia unui debutant ii va creste salariul, iar unei persoane cu experienta nu, atunci nu s-ar rezolva nimic. Important este ca venitul fiecarei persoane ce lucreaza in sistemul de invatamant public romanesc sa creasca in urma unui proces bine pus la punct”, a declarat Laviniu Lacusta, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi.
„Au existat mai multe simulari cu ce ar însemna cresterile salariilor din sistemul educational. Va spun ca se are în vedere cresterea salariilor, în niciun caz nu va exista o diminuare a acestora. Daca ar fi dupa mine, as scadea salariile unor angajati de la Finante. În schimb, e o problema: de exemplu, daca am creste salariul unei educatoare debutante de la 560 de lei la 900 de lei, am ajunge la un salariu echivalent unei educatoare cu vechime în profesie, ceea ce ar duce la discrepante în sistem”, a spus Remus Pricopie.
Adauga un comentariu