Stiri si curiozitati

Liderul clanului mafiot Gambino, Francesco ‘Frank’ Cali, asasinat in fata casei sale din New York

Publicat: 14 mart. 2019

Liderul clanului mafiot Gambino, Francesco 'Frank' Cali, a fost asasinat miercuri noaptea in fata casei sale din New York, a informat politia, citata de EFE.

Cali, 53 de ani, a fost impuscat de sase ori in piept la ora locala 21:20 (01:20 GMT) si, potrivit unor informatii, a fost de asemenea lovit de camioneta condusa de presupusii asasini.

Seful mafiot a fost transportat la Spitalul Universitar Staten Island, unde a fost declarat mort.

Asasinatul a avut loc in fata casei lui Cali din cartierul Todt Hill din Staten Island.

Familia Gambino, una din cele cinci care alcatuiesc mafia siciliana din New York, a ajuns sa fie considerata cea mai mare organizatie criminala din Statele Unite axata pe toate tipurile de activitati ilegale, pana la decaderea ei in anii 90 ca urmare a actiunilor intreprinse de autoritati.

Asasinarea lui Cali este prima in zeci de ani a unui sef mafiot in New York si de cel mai important nivel in familia Gambino de cand, in 1985, John Gotti ordonase uciderea liderului de atunci Paul Castellano pentru a prelua puterea in organizatie.

Gotti a fost arestat la finalul lui 1990 gratie colaborarii cu FBI a adjunctului sau, Salvatore Gravano, o relatie care a provocat caderea mai multor sefi mafioti si pierderea de catre familia Gambino a unei mari parti din puterea sa. Gotti a murit in inchisoare in 2002.

Nascut la New York in 1965, din parinti sicilieni din Palermo, Cali s-a implicat de tanar in mafia new-yorkeza, scrie EFE.

Intre 2008 si 2009, el a executat 10 luni de inchisoare pentru extorcare. Cali a preluat controlul organizatiei in 2015.

Autoritatile americane si italiene il considerau membru al Cosa Nostra si drept un ambasador la New York al familiilor mafiote din Sicilia.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit