International

Liderul unei tari UE: Trimiteti refugiatii inapoi in Turcia!

Publicat: 08 feb. 2016
1

Cancelarul austriac, Werner Faymann, a cerut ca toti imigrantii si refugiatii care ajung in Europa sa fie trimisi inapoi in Turcia.

Faymann spune ca politia de frontiera ar trebui sa ii salveze pe toti cei care incearca sa traverseze Marea Mediterana pentru a ajunge in UE, insa sa ii deporteze imediat, scrie Daily Mail.

Liderul austriac a adaugat ca tara sa isi va extinde controalele la granita daca Turcia nu ii va primi inapoi pe refugiatii salvati de pe drumul catre Gecia si trimisi inapoi.

Faymann, liderul Partidului Social Democrat al Austriei, a spus ca trimiterea inapoi a imigrantilor si refugiatilor in Turcia este singura masura care ar avea un impact radical.

Frontex (agentia vamala a UE) trebuie sa ii ia pe cei ce fug catre Grecia. Trebuie sa-i salvam pe toti, insa atunci acesti oameni ar trebui trimisi direct in Turcia”, a declarat Faymann.

Acesta sustine ca aceasta abordare este „singura masura eficienta total pentru a intrerupe traficul uman” al imigrantilor si ca Turcia trebuie sa ia o decizie pana pe 18 februarie, cand liderii UE se vor reuni intr-un summit.

Adauga un comentariu