National

Liderul unui partid din Olanda solicita inchiderea frontierelor din cauza „invaziei islamice”

Publicat: 10 nov. 2015
1

Geert Wilders, liderul partidului de extrema-dreapta din Olanda, solicita inchiderea frontierelor tarii pentru a impiedica sosirea a mai multi imigranti pe teritoriul olandez, denumind miscarea migratorie drept „o invazie islamica”.

Partidul Libertatii (PVV) din Olanda, condus de parlamentarul Geert Wilders, se afla in fruntea sondajelor din tara, a carui popularitate a crescut in contextul crizei migratiei. In acest context, Wilders tinteste catre functia de premier in urma alegerilor legislative din Olanda, programate pentru 2017.

„Singura si unica modalitate de a gestiona criza refugiatilor este de a ne regasi suveranitatea nationala”, a precizat Wilders in Parlamentul olandez din Haga, calificand, in mod repetat, criza migratiei cu care se confrunta intregul continent european drept „o invazie islamica„.

„Nu solicit nimic irational, solicit ca guvernul nostru sa-si inchida frontiere, precum Ungaria, sa ne inchidem granitele pentru cei pe care ii consideram imigranti economici si nu refugiati”, a adaugat liderul PVV.

„Oamenii sunt agitati, ei vor o politica diferita si elita care se afla la putere nu ii asculta”, acuza Geert Wilders, adaugand ca „asta se intampla, deoarece partidele cum PVV devin din ce in ce mai populare”.

Guvernul olandez a anuntat ca a primit 1.800 de refugiati saptamana trecuta. Potrivit sistemului de cote aplicat statelor membre UE privind repartizarea imigrantilor care ajung in Europa, Olanda ar trebui sa primeasca peste 7.000 de imigranti in urmatorii doi ani.

Potrivit unui sondaj publicat in De Telegraaf, PVV ar castiga pana la 35 de mandate din totalul de 150 din Camera inferioara a Parlamentului olandez, in cazul unor alegeri organizate in prezent.

Potrivit Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR), 752.000 de imigranti au ajuns in Europa, traversand Marea Mediterana, in cursul anului 2015. Cei mai multi dintre imigranti provin din Siria, Irak si Afganistan.

Adauga un comentariu