Local

LIDL Tătărași a fost închis. Inspectorii ANPC au descoperit numeroase nereguli. Imagini cu dezastrul din magazin – FOTO, VIDEO

Publicat: 15 aug. 2022
LIDL Tătărași a fost închis

Lovitură încasată de lanţul de supermarketuri LIDL. LIDL Tătărași a fost închis de inspectorii ANPC care au descoperit numeroase nereguli. Conform informaţilor existente, sâmbătă a fost închis pe o perioadă nedeterminată pentru mai multe deficiențe la fructe și legume. Conform sursei citate, inspectorii au găsit fructe putrezite care erau comercializate.  Nu este pentru prima oară când LIDL are probleme de acest fel. LIDL Tătărași a fost redeschis duminică.

 

De curând, un client s-a plâns că un produs care apare în catalogul LIDL nu se găsește în realitate la rafturile supermarketurilor. Acesta a povestit că a fost în trei unități de pe raza municipiului Iași și nu a găsit mașina de polișat.

LIDL Tătărași a fost închis după ce inspectorii ANPC au descoperit nereguli grave

Așadar, inspectorii ANPC s-au deplasat sâmbătă, 13 august 2022 la LIDL Tătărași pentru a face o acțiune de control. Odată ajunși la fața locului aceștia au descoperit mai multe nereguli. Vorbim despre produse stricate, produse ținute neconform. Cofrajele cu ouă erau ținute pe culoarele supermarketului din Tătărași, iar asta în condițiile în care acestea sunt produse perisabile și este obligatoriu a fi ținute la o temperatură adecvată. La raionul în care trebuiau depozitate produsele frigorifice, inspectorii au constatat și alte nereguli. Așa cum se poate observa din imaginile prezentate de BZI.RO, sub aceste vitrine, exista o mizerie de nedescris.

La raionul legume și fructe, spațiile nu erau igenizate corespunzător, iar mai multe fructe erau în stare de putrefacție. Așadar, lămâile prezentau urme vizibile de degradare. Aceleași probleme fiind înregistrate și la mai multe tipuri de legume. LIDL Tătărași și-a închis activitatea pe data de 13 august 2022, iar inspectorii ANPC i-au somat pe reprezentanții unității alimentare să-și remedieze problemele. La doar o singură zi după ce a fost închis, LIDL Tătărași s-a redeschis pe data de 14 august 2022.

 

Așadar, LIDL Tătărași nu este singurul magazin care aparține de lanțul de supermarketuri care înregistrează probleme cu produsele comercializate. Vă aducem aminte cazul unei ieșence care a cumpărat o conservă de pește, iar când a ajuns acasă a fost șocată să vadă faptul că produsul pe care îl cumpărase cu puţin timp în urmă, nu era nici pe departe unul care ar putea fi comestibil.

Produse LIDL retrase de pe raft după ce s-a constatat că erau condaminate cu salmonella

Consumatorii de la LIDL au avut parte de o altă surpriză neplăcută după ce, în mai 2022, compania anunța că retrage de pe raftul supermarketurilor mai multe produse care ar fi fost contaminate cu salmonella . Era vorba despre produsul „Semințe de susan”, ce poartă semnătura Belbake.

„Lidl Romania recheamă preventiv produsul „Belbake Semințe de susan 200g“ cu termenul de valabilitate 18.03.2023, lot 304-2216111. În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella spp (/25g). Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza). Clienții care au cumpărat acest produs, cu termenul de valabilitate menționat mai sus, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume.”, a fost o parte din declarația făcută publică de ANSVSA.

Așadar, LIDL Tătărași a fost recent închis de către inspectorii ANPC, dar în mod sigur și alte supermarketuri ar suporta aceeași soartă dacă autoritățile le-ar verifica.
Comentarii
  • Lild si Kaufland Romania sunt o umbra palida a ceea ce este cu adevarat brandul Lidl si Kaufland in Vestul Europei, atata prin curatenie, marfa la raft iar produse sunt de-o calitate superioara fata de ceea ce se gaseste in magazinele Lidl din Estul Europei. legume de le dai la porci, oua tinute printre raioane in loc sa stea la frigidere, s.a. asa ceva nu vezi in magazinele Lidl din Vestul Europei.

  • Aceste multinationara se comporta ca intr-o colonie unde poti sa vinzi orice si unde poti cumpara orice autoritate publica. Este vreun inspector mai zelos nu-i nimic il cumperi pe seful lui care ese gata s-o vanda si pe maica-sa.

  • E din cauza personalului!
    Lidl nu are personal dedicat pentru case marcat,personal aranjare marfa la raft, personal curățenie.
    Ăla care da cu matura ,așează și la marfa, bate și la casa! Normal că apar nereguli!

  • Fructele se mai strica, nu știu dacă e o noutate pentru voi. Ai posibilitatea sa nu îl cumperi (fructul stricat) și sa alegi ce îți convine, marfa se mai termina la raft, boul ala dacă nu a găsit masina de polisat s-a dus sa se plângă la anpc și voi l-ați băgat în seama?

Adauga un comentariu