Prima pagină » Eveniment-Social » LIIS Online sau despre dăruire, implicare, dezvoltare în Săptămâna Educației Globale
LIIS Online sau despre dăruire, implicare, dezvoltare în Săptămâna Educației Globale

LIIS Online sau despre dăruire, implicare, dezvoltare în Săptămâna Educației Globale

23 nov. 2020, 12:28,
în Eveniment-Social

Săptămâna Educației Globale la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, a cuprins, printre altele și un amplu program online de dezvoltare personală și formare profesională pentru cadrele didactice:

  • Luni, 16.11.2020 – Instrumente de evaluare online – exam.net, formator – prof. dr. Anamaria Ghiban;
  • Marți, 17.11.2020 – Utilizare catalog electronic E – Study: accesare, notare, creare teste, formator – prof. Mihaela Acălfoaie;
  • Miercuri, 18.11.2020 – Utilizarea platformei Brio, formatori – prof. Lăcrămioara Tufescu și prof. Ines Crețu;
  • Joi, 19.11.2020 – Instrumente care stimulează interactivitatea în mediul online, formator Carmen Teodorescu – Manager Finance & Control, CENTRIC IT SOLUTIONS ROMÂNIA;
  • Vineri, 20.11.2020 – Crearea de teste utilizând platformele E-Study și Microsoft Teams, formator – prof. Mihaela Acălfoaie.

Nu mai știm sigur de la cine a pornit dăruirea, de la cadrele didactice, de la toți angajați, de la elevi, de la părinți sau de la absolvenți, dar cel mai important este că a devenit de multă vreme un mod de a fi la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași. 

Workshop online

Oferta de formare a fost generoasă astfel încât fiecare să participe la workshop-ul online, care răspunde nevoilor sale de formare și dezvoltare. A fost extraordinar să schimbăm rolurile, să fim când cursanți, când formatori. „Orice metodă/strategie care îi pune în starea de învățare și crește nivelul de motivație al elevilor este binevenită.” – a menționat Carmen Teodorescu, manager la Centric IT Solutions România și formatorul training-ului Instrumente care stimulează interactivitatea în mediul online susținut cu profesorii Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Ne-am bucurat încă o dată de darul pe care ni l-a făcut doamna profesoară de informatică Mihaela Acălfoaie, prin realizarea în anul școlar 2019 – 2020 a platformei E – Study care include catalogul electronic și pe care o implementăm în acest an școlar 2020 – 2021. Platforma creată de profesorul nostru de informatică – Mihaela Acălfoaie a fost oferită de către aceasta gratuit tuturor beneficiarilor din Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Centrul de Formare pentru Educație Digitală

Prezentarea exemplelor de bună practică la Centrul de Formare pentru Educație Digitală din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași de către profesorii Maria Rados și Morariu Floricica a constituit încă o validare a activităților derulate în cadrul LIIS ONLINE. La disciplina Istorie, profesor Maria Rados a propus o abordare transdisciplinară pentru studierea lui William Shakespeare în contextul Renașterii. Cu ajutorul resurselor educaționale online, elevii au fost transpuși în lumea pieselor shakespeariene, retrăind emoția provocată de gong într-o sală de spectacol. Profesorul Floricica Morariu la religie, a realizat un colaj de activități bazate pe diferite resurse digitale, Jamboard, puzzle, Wordwall, LearningApps, Padlet, cu ajutorul cărora a discutat cu elevii clasei a VI-a B despre Țara Sfântă

Continuăm LIIS ONLINE cu o mare dorință de a schimba bune practici, prin pregătirea articolelor de specialitate, a punctelor de vedere asupra motivării elevilor, creșterii performanțelor acestora, identificării și construirii celor mai adecvate contexte de învățare care vor fi publicate în cele trei ghiduri, care vor fi elaborate și publicate de către profesorii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași:

  • Volumul aflat la a III –a ediție Educație în era digitală (coordonatori – prof. Timofte Cristina și prof. dr. Adochiei Narcisa);
  • Ghidul cu resurse/rezultate/activități didactice hibrid și online susținute cu elevii, pe care îl vom lansa în semestrul al II-lea cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de învățământ informatic (coordonat de grupul de lucru Departamentul eLIIS);  
  • Volum de articole despre experiențele legate de utilizarea tehnologiei/a instrumentelor social media în procesul educativ – activități implementate la clasă, aplicații interesante, evenimente, publicat și pe site-ul oficial al proiectului Educational Toolkit for the Development of Social Media Literacy (coordonator – prof. dr. Ghiban Anamaria).

Rolul departamentului eELIIS

Grupul de lucru – Departamentul eLIIS are rolul de a promova Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași drept un cluster de resurse digitale și experiente E-Learning și de a-i consolida rolul de reper în comunitatea educațională. Ne propunem să transpunem clustere din antreprenoriat în zona educațională.

Săptămâna Educației Globale a fost pentru elevii noștri un prilej de a se conecta la arte, de a se dezvolta personal sau de a dărui celorlalți din ceea ce știu. Elevii claselor a V-a și a VI-a au participat, fiecare dintre ei alături de colegi și doamna dirigintă la o oră de diriginție altfel, derulată în cadrul programului de dezvoltare personală Stima de sine și rolul acesteia în viața elevilor susținut de psihoterapeut lector univ. dr. Ambrosă Ana Maria.

Proiectul Micii Informaticieni derulat sub coordonarea profesorului Lăcrămioara Tufescu – director adjunct, cu sprijinul tuturor profesorilor de informatică, continuă. Ștafeta a fost predată pentru mentorat clasei a XI-a B.  Următoarele două săptămâni, sesiunile de formare cu elevii din cele 3 clase de a V-a, vor fi susținute de mentorii – Ceban Mădălina, Iacob Anca și Galu Matei, elevi ai clasei a XI-a B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 decembrie 2024
03 decembrie 2024