Destinatii turistice

Lima Metropolitana

Publicat: 25 ian. 2012

Aproape o treime din populatia statului Peru traieste in Lima metropolitana, capitala enorma a tarii. Un oras istoric si vibrant, Lima poseda o superba arhitectura coloniala, o bucatarie de talie mondiala, dar inca nedescoperita in mare parte, o viata de noapte sclipitoare, muzee exceptionale si chiar situri arheologice pre-Inca.

Precum oarecare alta arie urbana mare, Lima, care are aproape opt milioane de locuitori, sufera din cauza saraciei si aglomeratiei. Intrucat cele mai modeste si mai putinatractive zone se afla la periferie, majoritatea turistilor nu vad partea intunecata, incarcata de privatiuni a capitalei. Situandu-se la doar 12 grade sud de Ecuator, Lima rareori da impresia de zona tropicala unde din aprilie pana in decembrie curentul peruan rece sufla dinspre Antartica, aducand cu el o ceata racoroasa si gri cunoscuta sub numele de garua.

Totusi Lima, care avea odata imaginea unui oras gri, deprimat, pe care turistii erau sfatuiti sa-l viziteze in graba, continua sa se dezvolte, castigandu-si o reputatie pentru cultura si traditii culinare.

Atractii turistice Lima: Plaza de Armas, Palacio de Gobierno, Cathedral, Cerro San Cristobal, Iglesia de Santo Domingo.loading...

Adauga un comentariu