:format(jpeg):quality(80)/http://www.bzi.ro/wp-content/uploads/2021/03/Tronson-de-autostrada-din-Romania.jpg)
A venit, în sfârşit, vara la noi. Zilele călduroase sau chiar toride trec parcă mai uşor când bei o limonadă de casă. După-amiezile petrecute la cratiţă, când faci dulceaţă de cireşe sau vişine, sunt mai uşor de suportat cu o felie de harbuz. Dar oare nu ţi-ar plăcea şi mai mult un pahar cu limonadă cu pepene roşu, de pe care broboanele de apă se rostogolesc în valuri?
Limonada e băutura specifică sezonului cald. Indiferent de ingredientele din care e făcută, e uşor de preparat, aromată şi perfectă atât când ieşi la terasă, cât şi atunci când lucrezi în livadă, citeşti în balcon sau faci mâncare. Ideal la ea este şi faptul că poate fi făcută din ingrediente pe care le ai la îndemână, în curte sau în apartament. Hai să vedem câteva reţete de limonadă cu pepene roşu.
De ce să-ţi prepari această limonadă? Pentru că nu are adaosuri de chimicale, precum băuturile din comerţ. Cu alte cuvinte, ştii ce bei şi nici nu te costă aşa mult ca atunci când comanzi una la terasă.
Pune toate ingredientele într-un blender şi amestecă maxim 1 minut. Pepenele roşu se va sfărâma foarte rapid. Gustă apoi. Dacă o vrei mai acră sau mai dulce, adaugă, după caz, zeamă de lămâie sau sirop de mentă. Ţine limonada la frigider minim 2-3 ore, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Serveşte limonada într-un pahar înalt, decorat cu jumătate de felie de lămâie şi o frunză de mentă. De asemenea, dacă nu ai sirop de mentă, poţi încorpora sirop de arţar.
Pune bucăţile de pepene roşu, evident miezul, în blender. După câteva secunde de mixare adaugă mierea de albine şi zeama de lămâie. Mixează iarăşi. Gustă pentru a vedea dacă îţi place cum a ieşit. Dacă totul e în regulă, strecoară limonada într-o carafă. De ce e necesar acest pas? Întrucât e posibil ca din harbuz să mai rămână nişte firişoare albe. Încorporează şi apa în carafă şi amestecă folosind o lingură.
Serveşte limonada cu pepene roşu şi miere de albine în coaja unei jumătăţi de harbuz. Decorează cu un pai verde sau galben.
Trece pepenele roşu prin blender. Adaugă căpşunile. După ce s-au mărunţit foarte bine, pune restul ingredientelor (cu excepţia cuburilor de gheaţă).
Serveşte limonada cu câteva cuburi de gheaţă, într-un pahar decorat cu o căpșună.
În cana blenderului pune harbuzul, apa şi zeama de lime. Amestecă bine şi gustă. Dacă ţi se pare că e acră, adaugă 1-2 linguri de miere de albine. Ţine limonada în frigider circa 1-2 ore sau consum-o pe loc.
Pune limonada cu pepene roşu într-o carafă mai mică şi decorează cu frunzele de mentă şi busuioc.
Este de fapt, un cocktail alcoolizat de vară, nu limonadă, dar te asigur că îţi va plăcea.
Pune toate ingredientele, inclusiv gheaţa, într-un blender şi amestecă până la omogenizare.
Umezeşte gura paharului, apoi trece-l prin zahăr tos şi toarnă în el acest cocktail cu rom. Decorează cu o jumătate de felie de lime.
Se mixează ingredientele în blender, apoi se strecoară într-o carafă, folosind sita (menta se mărunţeşte în blender).
Pune sucul într-o carafă şi decorează cu mentă proaspătă.
Hai să vedem cum prepară limonadă cu pepene roșu celebra Jamila: