International

Limuzina lui Putin, lansata pe piata si pentru cetatenii obisnuiti. Merge sub apa si rezista la explozii

Publicat: 30 aug. 2018
1

Cel mai nou model de la Renault, Arkana, a fost prezentat, in premiera mondiala la Salonul auto de la Moscova. Tot aici, a facut senzatie noua limuzina prezidentiala a lui Putin.

Arkana este un coupe – crossover care imbina cele mai bune parti ale unui sedan cu ale unui SUV. Denumirea provine din latinescul arcanum, adica secret. In Rusia, Renault fabrica si Logan, Sandero si Duster, care sunt, insa, comercializate sub sigla companiei franceze, asadar nu Dacia.

O alta premiera la salonul auto de la Moscova este Aurus Senat, o limuzina de fabricatie rusa destinata cortegiului prezidential. Si urmasa celebrelor ZIL-uri folosite, cu decenii in urma, de liderii sovietici.

Vladimir Putin a folosit deja o masina Aurus – dar varianata denumita Limousine – la ceremonia de depunere a juramantului, dupa victoria triumfala in alegeri, dar si la intalnirea cu Trump de la Helsinki. Liderul de la Kremlin, care era plimbat de obicei cu Mercedes, a tinut sa transmita, astfel, un mesaj patriotic si de independenta fata de tehnologia occidentala.

Modelele Aurus vor fi putea fi cumparate si de rusi. Nu chiar oamenii de rand, insa, pentru ca pretul va porni – dupa cum scrie presa – de la 147.000 de dolari.

Potrivit primelor informatii noua limuzina a lui Putin poate fi folosita sub apa, fara a-i pune in pericol pe pasageri, avand roti consolidate cu otel, pentru a preveni dezumflarea lor. Totodata, expertii in domeniu spun ca limuzina lui Putin poate rezista chiar si unei explozii.

Lada, un alt constructor auto national, a prezentat un concept 4×4 Vison, care sugereaza cum vor arata viitoarele SUV-uri, care au ambitia sa concureze cu masini celebre de fabricatie occidentala.

Salonul auto de la Moscova a punctat si la impresia artistica, unde frumoasele manechine parca au atras privirile mai mult ca masinile prezentate.

Adauga un comentariu