Titlurile zilei

Liniștea bogătașilor de pe Sărărie a fost stricată de un patron arab. A construit cu 100.000 de euro o terasă pe care o ține deschisă în miez de noapte, spre disperarea vecinilor: „Are pe cineva în spate, pentru că nimeni nu-i face nimic”

Publicat: 02 aug. 2021
O imagine cu Restaurantul
Persoanele care locuiesc în vecinătatea Restaurantului "Boho", de pe strada Vulpe, numărul 9, din Iași, reclamă faptul că este gălăgie în fiecare seară, muzica este dată la maximum și, deși au sunat la Poliție, nu s-au luat măsuri. Vecinii care locuiesc pe strada Vulpe spun că restaurantul funcționează fără autorizație

Restaurantul „Boho”, din centrul Iașului, este motiv de ceartă între patron și vecinii nemulțumiți care susțin că, de câteva luni, trebuie să suporte gălăgia provocată de muzica dată la maximum. Cei care locuiesc în zonă sunt exasperați de muzica tare care se aude după miezul nopții și, deși au depus sesizări la Poliție și Primărie, nu au primit niciun răspuns

Ieșenii care locuiesc în zona în care este Restaurantul „Boho”, de pe strada Vulpe, un cartier cu case impunătoare, sunt nemulțumiți că, în fiecare noapte, nu pot dormi din cauză că trebuie să suporte muzica dată la maximum. Mai mult, localnicii susțin că restaurantul a fost deschis fără autorizație, iar patronul le-a promis că vor avea muzică în surdină și nu îi vor deranja pe vecini.

„Bușilă (n.r. – Radu Iulian Bușilă), unul din asociații restaurantului de pe strada Vulpe, numărul 9, a venit la noi și ne-a spus că vrea să facă un bistro, cu mâncare pentru livrări la domiciliu. El, împreună cu bucătarul arab și încă o persoană, a deschis restaurantul. Nu ne-a cerut acordul, semnături, nimic, ci ne-am trezit cu muncitorii care au venit să lucreze, să deschidă acest restaurant.

Este deschis din luna aprilie 2021. Patronul a zis că nu face gălăgie, că muzica se aude în surdină, că nu vor fi probleme cu vecinii. Noi ne-am dat seama că nu va fi așa când am văzut că vin grupuri de clienți, mulți arabi, care ascultă muzică la maximum. Când i-am spus patronului despre muzică, a zis că e în surdină. Râdea de noi! Muncitorii râdeau și ei de noi, că avem geamuri termopan și nu se aude gălăgie”, susține unul dintre vecinii Restaurantului „Boho”.

Persoanele care au case în apropierea Restaurantului „Boho” au făcut reclamații la Poliție și la Primărie

Vecinii de lângă Restaurantul „Boho” spun că au sunat la Poliție să reclame gălăgia, însă nu s-a făcut nimic.

„Eu cred că are pe cineva în spate, cineva cu relații, pentru că nimeni nu-i face nimic. Am sunat la Poliție. Ne-a răspuns un polițist și a zis «să nu ne mai uităm la televizor, la prostii» și că «de ce sunăm aiurea». Apoi am fost la Secția IV de Poliție și ne-au vorbit urât, nu ne-au ascultat deloc. De la Primărie nu ne-a venit răspunsul la reclamație. L-am trimis la începutul lunii iunie. Seara începe gălăgia. La ora 1:30 era muzica dată tare, când am sunat la Poliție.

În spatele restaurantului, cred că unde este bucătăria, e o hotă care face o gălăgie de parcă e motorul unui avion. Vin multe mașini aici, nu au unde să parcheze, blochează strada. Bușilă a venit și a zis că «una dintre babe a mers la Poliție și a reclamat». Pentru ei, patronii, noi suntem «babele nebune» care fac reclamații. Vă spun că nu am mai văzut așa ceva. Noi avem casele într-o zonă protejată istoric, datorită Bisericii Vulpe. Am strâns semnături de la vecini și vrem să continuăm să ne fie respectate drepturile”, mai spune o vecină care locuiește în apropierea Restaurantului „Boho”.

Patronul restaurantului „Boho” spune că nu este gălăgie, pentru că a izolat fonic terasa

Patronul Restaurantului „Boho”, Sami Hamad Salami, susține că reclamațiile vecinilor nemulțumiți nu sunt întemeiate.

„Nu este adevărat. Dacă este vorba de muzică, vă spun că nu este adevărat. Nici după ora 22:00, nici înainte. Dumneavoastră sunteți aici, ați venit fără să vă programați. Muzica nu este tare, după cum puteți să vedeți. Credeți că este tare? Puteți veni oricând și o să vedeți că nu este muzica tare. Cine credeți că investește într-un sistem de izolare fonică, dacă nu se gândește la vecini? Provoc orice persoană să vină aici și să vadă dacă muzica e tare, dacă deranjează”, susține Sami Hamad Salam, administratorul SC Boho House SRL, din Iași.

Radu Iulian Bușilă susține că este contabilul firmei și a pus la dispoziție spațiul pentru înființarea restaurantului.

„Firma aparține unei alte persoane, eu doar am pus la dispoziție spațiul. E un climat de bun simț și de altă clasă, nu se face scandal acolo. Eu știu că sunt vecini de bună credință, care reclamă, dar nu e bodecă, ci un local unde nu se face scandal”, susține Radu Iulian Bușilă. Reporterii „BZI” au prezentat în altă ediție cazul lui Radu Iulian Bușilă, afacerist din Republica Moldova care a păcălit statul cu 25 de milioane de euro.

Restaurantele din Iași au făcut livrări la domiciliu pentru a supraviețui

Domeniul HoReCa a fost unul dintre cele mai afectate de pandemia de COVID-19, astfel că multe dintre firmele din Iași s-au orientat către livrările la domiciliu. Piața din Iași s-a dezvoltat de la debutul pandemiei de COVID-19, până în prezent. Potrivit reprezentanților restaurantelor și firmelor de catering, creșterea numărului de comenzi din partea clienților care solicită livrarea produselor în fața ușii a crescut mai ales în perioada în care erau mai multe restricții. Cele mai multe cereri veneau din partea clienților seara, după ora 21:00, când aceștia comandau pe diverse aplicații de profil, potrivit reprezentanților restaurantelor din Iași. Dacă în anul 2020 și începutul lui 2021, clienții comandau mâncare mai mult online, în această vară, odată cu relaxarea restricțiilor, clienții au aglomerat terasele din Iași.

Comentarii
 • Au pătruns în această țară toate liftele străine de neam și glie aduși prima oară de Ceaușescu în nebunia lui după valută. Au apărut și copiii metiși prin relații ce mai toate au dat greș. Mai grav este că liftele revendică, cumpără terenuri, clădiri, litoral,posturi cheie. Vai Românie, vai!

 • Ceausescu e un erou si nu are de a face cu terasa.
  He he , daca eram vecin faceam liniste imediat !
  Puneti mana pe telefon la politie, asaltati organele legale… nu stati..

 • Ce mai ! o tara bananiera ! pacat ca multi nu vor sa realizeze asta pana nu dau cu capul de tot felul de timpenii imposibile intro tara civilizata

 • Aceeasi veche problema, POLITIA care nu-si face treaba.
  ”Oamenii legii” ar trebui sa se mai uite in urma cu cativa ani, poate le vine randul si lor…ati uitat cand a iesit lumea-n strada pt „alta-ntrebare”. Ce s-a intamplat domnu plutoner de la sectia 4, v-au dat aia de la restaurant niste „amburgheri si un cola” de nu mai percutati la sesizarile oamenilor ? Nu-i nimic, stiti ce-au patin aia cu pizza de la Mamma mia, nici ei nu erau vinoveti…
  Cat despre Primaria Iasi, D-zeu cu mila – sau poate DNA (dar sigur nu ST Iasi) !!!!

 • Luati-va o goarna de alarma cu senzori de decibeli. Garantat il linisteste, ca doar nu o sa cheme politia sa se planga ca nu poate asculta muzica din cauza goarnei!

 • Luati-va o goarna de alarma cu senzori de decibeli. Garantat il linisteste, ca doar nu o sa cheme politia sa se planga ca nu poate asculta muzica din cauza goarnei!

 • Linistea bogatasilor…….? Daca stai pe Sararie si esti bogat, nu iti trebuie liniste? Sau pe Sararie doar bogatii stau?

 • la „Cavalerul Medieval” de langa padurea Cetatuia aceeasi poveste. se aude muzica pana pana la 3 dimineata pe LIbertatii, Clopotari, Plantelor, stradela Cetatuia. nici pe popii din deal la manastirea Cetatuia nu-i lasa sa se roage in liniste!

 • Sistemul va fwute in cur si va da la toti clantza !, va lasa sa va spargeti capu aiurea intre voi caci legea nu exista unde e loc de tocmeala !, muuulta tocmeala peste tot la care si voi toti participati pe ocolisuri

 • Normal ca au pe cineva in spate care ii susține. Daca Busila se lauda ca poate face ce vrea in ANAF fiindca ii are la degetul mic pe Dumbravă si Jehac, cei mai mari combinatori din Finante.

 • Nu trebuie decat niste sange de porc aruncat in drum in dreptul intrarii si nu mai vine un arabet la terasa aia.In cateva saptamani da faliment si vinde tot.

 • Dati le foc! Puneți mana de la mână, câțiva litrii de benzină și dati le foc! Au ajuns toate jegurile străine să facă pe aici ce le taie mintea!

Adauga un comentariu