Eveniment-Social

Si-au asfaltat singuri strada lasata in paragina de primarie – FOTO

Publicat: 04 iul. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Dupa ce au insistat aproape doi ani ca municipalitatea sa repare strada Visan, localnicii au facut cheta sa isi asfalteze singuri drumul si, culmea, la un pret de doua ori mai mic fata de cum l-ar fi facut orice firma contractata de catre Primaria Iasi

Satui sa astepte interventia municipalitatii pe strada lor, mai multi ieseni au pus mana de la mana si au apelat la o firma specializata pentru a asfalta o strada care apartine Primariei Iasi. Este vorba despre strada Visan, o cale de acces care deserveste peste o mie de oameni. Pana ieri, acest drum a fost foarte greu practicabil din cauza gaurilor, a bolovanilor si a prafului dens care se imprastia cateva sute de metri ori de cate ori pe drum trecea o masina. Localnicii au insistat vreme de aproape doi ani cu cereri la Primaria Iasi pentru reparatia drumului care nu a fost niciodata asfaltat, desi figureaza ca si strada in actele Primariei Iasi. Dupa toate aceste insistente fara rezultate concrete, mai multi locuitori de pe strada Visani au strans bani si au apelat la o firma specializata in asfaltari pentru a moderniza drumul. „Ne-am saturat, nici nu mai stiu cate adrese scrise am facut la Primarie sa ne faca drumul. Praful este insuportabil, este un atentat la sanatatea noastra si a familiilor noastre. M-am gandit la copii, nu vreau sa-i vad peste cativa ani ca sunt diagnosticati cu cancer pulmonar din cauza prafului. Am vorbit cu vecinii si am hotarat sa facem noi toata treaba asta. Cheltuielile sunt de ordinul sutelor de milioane (lei vechi – n.r.) tinand cont ca platim 400 de lei pe metru patrat asfaltat„, sustine unul dintre localnici care a contribuit la asfaltare.

Oficialii din primarie nu stiu ce se petrece in zona

Numeroasele solicitari facute de localnici cu privire la refacerea strazii Visan nu au primit raspunsul asteptat. Municipalitatea a motivat lipsa interventiilor pe acest drum din cauza unor lucrari viitoare pe care le-ar fi avut ApaVital in zona. Reprezentantii Primariei Iasi le-au transmis locuitorilor ca, la nivelul strazii Visan, ApaVital va extinde reteaua de apa si canalizare. Se pare insa ca raspunsul municipalitatii nu se confirma. „Primaria a motivat ca se va face reteaua de apa pe acest drum si de asta nu asfalteaza. Dar asta se intampla de mai bine de doi ani. Am facut rost de proiectul pe care il are ApaVital aici si am observat cu stupoare faptul ca reteaua de apa nu trece pe aici, chiar ocoleste cu mult acest drum”, spune unul dintre localnicii care si-au asfaltat singuri drumul. Desi face parte din municipiul Iasi, iar locuitorii platesc taxe si impozite pe masura, strada Visan nu este dotata cu iluminat public, apa curenta, canalizare, si nici macar rigole de scurgere, asta desi drumul deserveste populatiei din zona care depaseste o mie de locuitori.

Ca si o comparatie in eficienta, localnicii care si-au asfaltat strada din fata caselor au prins un pret mult mai bun pentru lucrari fata de cele practicate de catre Primaria Iasi. Cetatenii sustin ca au platit 400 de lei pentru fiecare metru patrat asfaltat, in timp ce municipalitatea efectueaza aceleasi lucrari cu un pret de 1.000 lei pe metru patrat. Oficialii primariei nu sunt la curent cu eforturile depuse de ieseni pentru repararea drumului. „Chiar nu stiu despre ce este vorba pe acea strada”, spune Dumitru Tomorug, noul director tehnic al Primariei Iasi.

Adauga un comentariu