Magazin

LinkedIn, in mijlocul unui adevarat scandal cu iz sexist

Publicat: 05 aug. 2013
1

LinkedIn s-a aflat in mijlocul unui adevarat scandal cu iz sexist, dupa ce a decis sa stearga anunturile aflate pe site ale unei tinere din Argentina, considerata „prea draguta pentru a fi un adevarat inginer”.

Controversa a inceput atunci cand platforma Toptal a postat o serie de anunturi publicitare de recrutare, prin care tinteau sectorul de dezvoltare web. Anunturile au fost sterse de LinkedIn, scrie Daily Mail, care a cerut ca fotografiile folosite sa fie „aiba legatura cu produsul”, fapt care a produs furia celor de la Toptal.

„De fapt, membrii comunitatii de tehnologie de pe LinkedIn au crezut ca e imposibil ca inginerii nostri de sex feminin sunt cu adevarat ingineri si un sef de la LinkedIn a fost de acord cu ei”, scrie Taso Du Val, CEO-ul Toptal, conform Daily Dot.

Initial acestia au trimit link catre contul web developer-ului argentinian Florencia Antara, dar LinkedIn a cerut, in continuare, ca pozele sa fie schimbate.

LinkedIn sustine, la randul sau, ca in anunturi au fost folosite si fotografiile unei actrite americane, fapt care a dus la confuzie si, implicit, la stergerea anunturilor companiei in care erau prezente figuri feminine.

Adauga un comentariu