Sisteme de operare

Linux pentru incepatori: Mint linux 12 Lisa – download

Publicat: 30 nov. 2011
5

Linux Mint, probabil una dintre cele mai prietenoase distributii de Linux, a lansat versiunea 12 „Lisa” a sistemului de operare open Source, informeaza site-ul oficial al OS-ului. Noua versiune de Mint vine cu o serie de imbunatatiri semnificative fata de versiunea anterioara, in special pe partea grafica.

Linux Mint 12 „Lisa” vine la pachet cu una dintre cele mai evoluate interfete grafice Linux – Gnome 3.0 care este foarte atractiva si usor de folosit chiar si pentru cineva neinitiat in „tainele” Linux-ului.

De asemenea, Mint 12 vine si cu MGSE (Mint Gnome Shell Extensions), un desktop layer care permite dezactivarea sau activarea celor 3 variante ale interfetei grafice care este disponibila utilizatorilor, dar si personalizarea Gnome prin adaugarea unor elemente grafice individuale.

Sistemul de operare ofera si doua noi teme grafice – Mint-Z si Mint-Z-Dark si o multitudine de background-uri HD. Interesant este motorul de cautare Duck Duck Go, care ofera rezultate in fumctie de istoricul cautarilor pe un profil de utilizator.

Puteti descarca varianta pe 64biti a Mint Linux 12 de AICI, iar varianta pe 32 biti de AICI.
Adauga un comentariu