Fotbal extern

LIONEL MESSI, Balonul de Aur 2011!

Publicat: 09 ian. 2012

Mijlocaşul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a caştigat, luni seară, pentru a treia oară consecutiv Balonul de Aur, trofeu decernat în cadrul unei gale desfăşurate la Zurich.
Messi, caştigător şi în 2009 şi în 2010, i-a învins în lupta pentru trofeul FIFA Balonul de Aur 2011 pe coechipierul său de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, şi pe fotbalistul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Portughezul a lipsit de la eveniment, deoarece echipa Real Madrid are programat, marţi, un meci în Cupa Spaniei.
Argentinianul a egalat performanţa olandezilor Johan Cruyff (1971, 1973, 1974) şi Marco van Basten (1988, 1989, 1992) şi a francezului Michel Platini (1983, 1984, 1985), care au caştigat Balonul de Aur tot de trei ori.

Messi, în varstă de 24 de ani, a caştigat în 2011 titlul şi Supercupa Spaniei, Liga Campionilor şi Supercupa Europei cu FC Barcelona.
Pentru Premiul Puskas, care recompensează cel mai frumos gol, a fost caştigat de jucătorul echipei FC Santos, Neymar, pentru o reuşită de la un meci cu Flamengo. Au mai fost nominalizaţi Lionel Messi – FC Barcelona (golul marcat în meciul cu Arsenal din returul optimilor Ligii Campionilor) şi Wayne Rooney – Manchester United (un gol la meciul cu Manchester City).
Federaţia Japoneză de Fotbal a primit premiul pentru fair-play, după ce naţionala feminină a caştigat Campionatul Mondial şi Japonia a organizat Campionatul Mondial al cluburilor, în ciuda seismului devastator de la începutul anului 2011.
Aceasta este a doua ediţie în care FIFA şi France Football au decernat împreună trofeul Balonul de Aur.
In cadrul galei de la Zurich a avut loc şi un moment artistic susţinut de cantăreţul James Blunt.loading...

Adauga un comentariu