Plante medicinale

Lipicioasa, o planta vin­decatoare benefica in boli de rinichi, prostata, ficat

Publicat: 20 ian. 2016
Vindecatorii din popor si fitoterapeutii cu experienta con­sidera lipicioasa o planta vin­decatoare de forta, pentru cei ce au nevoie de intarirea imunitatii sau ameliorarea proble­melor legate de afec­tiunile sistemului respirator. E benefica in boli de rinichi si prostata. Regenereaza ficatul in hepatita si ciroza. In Antichitate, doc­torii o recomandau pe post de afro­diziac puternic. Extern, lipicioasa a fost baza retetelor populare pentru cazuri de psoriazis, eczeme, diferite procese inflamatorii, acnee, dar si taieturi, zgarieturi, intepaturi de in­secte. Dar gloria plantei rezida in ca­pa­citatea ei de a stopa si vindeca bo­lile canceroase.

Amestecul de plante care trateaza diabetul 

Potrivit formula-as.ro, in caz de cancer uterin, endometrita, eroziune a colului uterin, lipicioasa se foloseste astfel: se spala bine si se toaca marunt cateva ra­dacini de Lipicioasa. Se iau doua linguri si se amesteca cu o lingura de frunze si flori de rostopasca si o lingura de pelin. Se fierb intr-un litru de apa timp de 10 minute dupa inceperea clocotirii. Se lasa vasul acoperit 30 de minute, apoi se strecoara lichidul. In infuzie se adauga o lingurita de tinctura de radacina de bujor (Peonia anomala), pentru reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei si eficientizarea trata­mentului. In loc de bujor, se poate adauga o lingura de tinctura din muguri de plop negru. Pentru obtinerea tincturilor, se umple pe jumatate o sticla cu gatul larg si se completeaza cu tuica de 40 de grade. Se mace­reaza la intuneric 14-21 de zile. Seara se fac spalaturi vaginale.
Datorita continutului mare de tanin, Lipicioasa are actiune astringenta, de aceea se face cate o pauza, dupa fiecare 14 zile de administrare.

Amestecul de plante care combate stresul, dupa o reteta a fitoterapeutului Ovidiu Bojor 

Pe de alta parte, efectul ei diuretic poate sa afecteze starea bolnavilor de diabet, care urineaza des si abundent. Persoanele hipertensive trebuie sa-si verifice regulat parametrii fiziologici, deoarece tensiunea poate sa creasca brusc. Ca toate plantele ce opresc hemoragia, Lipicioasa creste nivelul de coagulare a sangelui, de aceea, dupa curele lungi, pot aparea probleme cu circulatia. Pentru evitarea problemei, se face alternativ cate o cura cu pre­parate din castane sau din salcie. Bolnavii cu dife­rite forme de cancer trebuie sa-si urmareasca nivelul de leucocite si sa intrerupa cura cand valorile scad anor­mal si sa repete administrarea, in functie de ana­lize. Lipicioasa este considerata o planta relativ toxica, de aceea nu se depasesc dozele recomandate si nu li se prescrie femeilor insarcinate si copiilor.


loading...

Adauga un comentariu