Eveniment-Social

Lista candidatilor pentru Consiliul Judetean. Cine sunt cei care vaneaza un loc in Casa Patrata

Publicat: 11 apr. 2016
1

@ Principalele partide politice din judetul Iasi nu au reusit inca oficial sa-si stabileasca candidatii la nivelul judetului pentru alegerile din vara @ Cu toate acestea, pe aceste liste se vor regasi atat actuali consilieri in functie, cat si o serie de nume noi @ Cotidianul BUNA ZIUA IASI prezinta in randurile de mai jos cine sunt principalii actori pe scena politica care se vor regasi in plenul Consiliului Judetean din vara pentru urmatorii patru ani

Formatiunile politice din judetul Iasi nu s-au grabit sa se inscrie oficial in cursa pentru alegerile locale, chiar daca de ieri s-a dat startul in acest sens. Ba chiar, principalele partide politice din Iasi par ca inca mai lucreaza la listele de alesi locali si judeteni, acestea urmand a fi facute publice abia de saptamana viitoare. Cu toate acestea, listele au fost in cea mai mare parte conturate, fie ca este vorba de Consiliul Judetean sau de Consiliul Local Municipal Iasi. O situatie aparte este cea de la organizatia judeteana a PSD Iasi. Se pare ca liderii filialei au conturat deja locurile eligibile la nivelul organizatiei. PSD va miza la aceste alegeri pe cel putin 14 locuri eligibile in Consiliul Judetean.

Cea mai mare parte a celor care vor candida fac parte si acum din randurile consilierilor judeteni. Surse din cadrul organizatiei PSD arata ca lista pentru Consiliul Judetean ar urma sa fie deschisa de fostul secretar de stat in Ministerul Energiei Maricel Popa. Actualul vicepresedinte aflat la conducerea institutiei, Victorel Lupu, ar urma sa candideze pentru un post in Parlament, asta daca nu alege pana la urma sa se retraga, avand in vedere ca a trecut de mult timp de varsta pensionarii. Urmatorii pe lista ar urma sa fie Cristian Stanciu, liderul de grup al PSD in CJ, Vasile Citea– actual consilier judetean, Mihaela Ivancia– actual consilier judetean, Ionut Campeanu– liderul organizatiei de tineret, Silviu Macovei– actual consilier judetean, Bogdan Cojocaru– actual consilier judetean, Vasile Toma– actual consilier judetean, Mihai Pintilei– actual consilier judetean, Ovidiu Laicu– director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri, Stefan Doleanu– reprezentant zona Targu Frumos, dar si Lorin Urcaciu, actual ales judetean.

Pe lista va figura si un reprezentant al sindicatelor, conform protocolului incheiat in PSD. In prezent, consilier judetean din partea sindicatului Sanitas este Iulian Cozianu. Surse din PSD arata ca pe liste ar urma sa se regaseasca si doua, trei persoane din exterior, care nu au avut pana acum de-a face cu PSD. Lista social democratilor ar urma sa fie mult mai mare, insa nu se stie si cate locuri va mai prinde PSD dupa redistribuirea mandatelor. „Mai dureaza pana la definitivarea listelor. Pana pe data de 24 le vom avea gata, pana atunci se mai lucreaza la ele”, a mentionat Cristian Stanciu.

Bataie pe liste in PNL

In schimb, la PNL, batalia este mult mai mare. Oficial, liderii partidului au impus o serie de criterii ce au inclus pana si strangerea a 1.300 de semnaturi de sustinere pentru fiecare candidat in parte. Chiar si in aceste conditii, lista in mare a fost conturata. Lista va fi deschisa de actualul senator Dumitru Oprea. Urmatorii pe lista vor fi Eduard Boz, actualul lider de grup al alesilor PNL in CJ, Daniel Minciuna, actualul director al Directiei Judetene de Drumuri, consilierii judeteni Liviu Bratescu si Adrian Caliman. Pe lista se vor mai regasi Marius Minea, liderul organizatiei de tineret, actualul consilier judetean Constantin Serban, Petru Avram, director al Administratiei Bazinale Ape Put-Barlad. In partid se face lobby si pentru sportivul Catalin Morosanu, actual consilier judetean, care insa in acest mandat a fost mai mult plecat la competitii sportive. In lista PNL s-ar mai putea regasi actualul ales local Marius Danga, conform unor surse din formatiunea liberala, acesta nefiind in cele mai bune relatii cu cel care a preluat organizatia municipala, Marius Bodea. Pe lista pentru CJ i s-ar mai face loc unui antreprenor, Romeo Vatra, si lui Sorin Afloarei, venit de la organizatia studenteasca a PNL. In cazul liberalilor, lista va fi definitivata in mod oficial in cursul saptamanii viitoare.

Comentarii
  • Pai si menopauzatele Muhaelei de la ofl nu intra pe lista?Alea de care se foloseste sa-si faca ativitatile in judet,le plimba cu lesa,o cara cu masina ca pe chiori pe la chelmeze in judet…Sau sunt si ele pe la coada asa sa nu spuna ca nu le-a pus pe liste…

  • Rusinos! Unde este resetarea clasei politice? Aripa psd a usl e plina de interlopi la vedere pentru ca la aripa pnl a usl ei sunt ascunsi exemplu interlopul de Marius Spanu sta in spatele lui Dumitru Oprea! La aripa pnl a usd abunda servitorii lui Fenechiu dar mai ales a cocalarului de Dan Carlan cel mai malefic personaj politic al masoneriei ruso evreiesti! Va dati seama cand se va da startul ce batalie va fi pe banii publici doar nu suntem naivi sa credem ca vor lucra pt. binele oamenilor! Atentie Panama sosim!

    • Oameni buni locuitori ai Comunei Valea Lupului asa zisul candidat pnl la Primarie Liviu Dulgheru e un ti.gan din Tg. Frumos pe dreapta la iesire spre Strunga! Singura calitate e servitorul interlopului Marius Spanu tot ti.gan din Harlau pe drepta la intrare de la Cotnari! Atentie!

    • Corect, in spatele INSIPIDULUI, INODORULUI SI INCOLORULUI adica APA CHIOARA de Liviu Bratescu sta un alt mare INTERLOP TEOFIL BALTEANU, contractele cu societatile lui si ale celorlanti ,,PANAMISTI,, sunt redactate, asteapta doar semnaturile daca vor avea pixul! Nu-i lasati! Atentie mare!

Adauga un comentariu