Eveniment-Social

Lista candidatilor pentru functia de rector al Universitatii de Arte – VEZI CANDIDATII INSCRISI

Publicat: 03 ian. 2012
1

@ Doar doua persoane s-au lansat in lupta pentru conducerea Universitatii de Arte George Enescu @ Este vorba de actualul decan al Facultatii de Arte Plastice, Decorative si Design, prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu, si prof. univ. dr. Dan Prelipcean, din cadrul Facultatii de Interpretare Muzicala

Batalia pentru conducerea Universitatii de Arte George Enescu (UAGE) se apropie de final. Astazi, la ora 12.00, conform metodologiei de alegere a noului rector, este data limita a depunerii candidaturilor pentru pozitia de rector. „Acestea se fac la Comisia Electorala în vederea alegerii rectorului si membrilor Senatului UAGE. De asemenea, pana la ora 15.00, acest organism va analiza indeplinirea conditiilor legale ale dosarelor candidatilor si publicarea oficiala a listei pe site-ul institutiei”, a declarat, ieri, conf. univ. dr. Anca Ciobotaru, secretarul stiintific al Senatului Universitatii de Arte. Conform Chartei UAGE, alegerile la rectorat sunt programate pe 18 ianuarie, atunci cand vor fi numiti si viitorii membri ai Senatului. „Alegerile pentru desemnarea rectorului UAGE se vor desfasura în data de 18 ianuarie 2012. Rectorul UAGE e numit pentru perioada 2012-2016 prin votul universal, direct si secret al tuturor cadrelor didactice si de cercetare titulare din cadrul universitatii si al reprezentantilor studentilor din Senatul universitar si din consiliile facultatilor. Alegerile pentru membrii Senatului UAGE vor avea loc în data de 18 ianuarie 2012 pentru reprezentantii cadrelor didactice si 16 ianuarie 2012 pentru reprezentantii studentilor”, se arata in document.

Noua Lege a Educatiei stipuleaza foarte faptul ca metodologia alegerilor structurilor universitare trebuie stabilita la 45 de zile de la aprobarea Chartei Academice a organismelor de stat din invatamantul superior romanesc si nu mai tarziu de 15 martie 2012. De precizat ca actualul rector, prof. univ. dr. Viorel Munteanu, nu va mai putea candida, intrucat a implinit varsta de 65 ani si, conform prevederilor Legii Educatiei, nu mai poate ocupa functii de conducere academica.

VEZI COMPONENTA COMISIEI CENTRALE ELECTORALE DE LA UAGE
Adauga un comentariu