Eveniment-Social

Lista celor mai frecvente tipuri de vaccinari la ieseni! Care este cel mai cautat tip de vaccin?

Publicat: 11 iul. 2019
1

In primele trei luni ale anului 2019 au fost inregistrate in judetul Iasi 1.818 de vaccinari gripale, 2005 hepatic pediatric, 1.977 impotriva tuberculozei, 5.275 tetanos, tuse convulsiva, poliomelita si Hepatita B, 4.835 de vaccinari rubeola, rujeola, oreon si 5.183 vaccinari impotriva pneumoniei.

Vezi si: Se da startul campaniei de vaccinare a vulpilor din Iasi

Calendarul National de vaccinare arata ca Vaccinul hepatitic B (Hep B) se administreaza nou-nascutilor în primele 24 ore de viata, Vaccinul de tip Calmette Guerin (BCG) se administreaza nou-nascutilor în primele sapte zile de viata. Vaccinurile care se fac la medicul de familie sunt: Vaccinul hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep. B), prima doza se administreaza bebelusilor la vârsta de doua luni, Vaccinul pneumococic, prima doza – se administreaza bebelusilor la vârsta de doua luni,  Vaccinul hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep. B), a doua doza se administreaza bebelusilor la vârsta de patru luni, Vaccinul pneumococic, a doua doza se administreaza bebelusilor la vârsta de patru luni, Vaccinul hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep. B), a treia doza se administreaza bebelusilor la vârsta de 11 luni, Vaccinul pneumococic, a treia doza se administreaza bebelusilor la vârsta de 11 luni, Vaccin rujeolic-rubeolic-urlian, viu atenuat (ROR) – prima doza se administreaza bebelusilor la vârsta de 12 luni.

Vaccinul poliomielitic (inactivat) VPI se administreaza copiilor la vârsta de opt ani si Vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular (DTPa) pentru adulti se administreaza la varsta de 14 ani.
 

 

Adauga un comentariu