Titlurile zilei

Lista completă a candidaților la alegerile parlamentare 2020 în județul Iași. Iată cine sunt cei care vor să ajungă în Parlamentul României

Publicat: 23 oct. 2020
La Biroul Electoral Județean au fost depuse listele de candidaturi la alegerile parlamentare 2020 în județul Iași pentru Parlamentul României
Petru Movilă, Vasile Cîtea, Vasile Toma, Marius Ostaficiuc, Sorin Iacoban

Partidele politice din județul Iași și-au depus listele pentru alegerile parlamentare 2020 ce vor avea loc în 6 decembrie. Biroul Electoral Județean Iași a înregistrat candidaturile celor care vor să ocupe un loc în Camera Deputaților și Senatul României, termenul limită fiind ieri, 22 octombrie 2020. Pentru Parlamentul României vor candida doar reprezentanți ai formațiunilor politice, lista fiind una mai scurtă față de alegerile locale 2020

Zeci de candidați la alegerile parlamentare 2020 din județul Iași așteaptă votul ieșenilor la alegerile din luna decembrie. Printre formațiunile politice din județul Iași care au depus liste la alegerile din decembrie se află PSD, PNL, USR-PLUS, PMP, Pro România, Partidul Verde sau UDMR. Toate aceste formațiuni politice au depus listele la Biroul Electoral Județean (BEJ), candidaturile fiind înregistrate în mod oficial.

Lista PNL Iași pentru alegerile parlamentare 2020. Candidaturi depuse la Senat și Camera Deputaților

Organizația județeană a PNL Iași și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020 pentru cele două Camere din Parlamentul României. În ceea ce privește Camera Deputaților, lista este următoarea: Alexandru Muraru, Sorin Năcuță, Alexandru Kocsis-Cristea, Liviu Bulgaru, Petrică-Lucian Rusu, Marius-Dănuț Minea, Constantin-Codrin Lupu, Georgiana-Ioana Dănilă, Ștefan Ursache, Marius-Ionuț Rîpanu, Ina Paladi. Pe aceeași listă se mai află Eugenia-Cornelia Lucaci, Maria Cabalău, Alexandru Bogdan Calance și Georgiana Lăcrămioara Olaru. Toți aceștia speră la un loc în Camera Deputaților.
La Senatul României, lista PNL Iași cuprinde următoarele nume: Laura Iuliana Scântei, Liviu Brătescu, Ștefan-Andrei Cazacu, Eduard-Petru Boz, Mihai Claudiu Bodoașcă, Magdalena Lupu și Constantin Dolachi-Pelin.

Lista PSD Iași la alegerile din 6 decembrie 2020. Iată cine sunt candidații partidului la cele două Camere

Organizația județeană a PSD Iași și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare 2020 abia în cursul acestei săptămâni. Ieri, 22 octombrie 2020, social-democrații ieșeni au ajuns la BEJ unde și-au depus listele pentru alegerile din luna decembrie. Pentru Camera Deputaților vor candida Vasile Toma, Vasile Cîtea, Marius Ostaficiuc, Silviu Macovei, Marian Șerbescu, Vasile Axinte, Constantin Apintilesei, dar și Bogdan Balanișcu. De asemenea, lista pentru Senatul României cuprinde următoarele nume: Maricel Popa, Bogdan Cojocaru, Petru Boișteanu, Florin Adrian Boca, dar și Doru Adrian Pănescu.

„Avem o echipă de specialiști, o echipă care se va lupta pentru proiectele Iașului, pentru autostradă, pentru spitalul regional de urgență și pentru celalalte. Este o echipă unită, o echipă care nu va trăda niciodată Iașul. Avem reprezentanți din tot județul Iași”, au spus cei de la PSD Iași.

Lista PMP Iași pentru alegerile parlamentare la Camera Deputaților și Senatul României

Pentru alegerile parlamentare 2020 vor candida și reprezentanții PMP Iași. Formațiunea politică și-a depus listele de candidați în data de 21 octombrie 2020. Pentru Camera Deputaților vor candida Petru Movilă, Adrian Acostoaiei, Costel Sorin Olariu, Camelia Ciornia, Cosmin Grigore Marcovici, Radu Ionel Ursanu, Constantin Marian Uscatu, Maricel Turcu, Constantin Musteață, Constantin Coțofană, Vasile Blănaru, Ioan Sauciuc, Costică Daniliuc, Radu Hanor și Radu Pârlea. Pentru Senatul României și-au depus candidatura Dorina Nicolina Isopescu, Radu Sârbu, Mihăiță Adrian Cibotariu, Codrin Bogdan Șurubaru, Iulian Dan Ștefan, Alexandru Lucian Mercaș și Ioan Ciofu.

Lista candidaților USR-PLUS și Partidul Verde la alegerile din luna decembrie. Iată cine râvnește un post de parlamentar

Pentru alegerile parlamentare din luna decembrie și-au depus candidaturile și cei de la USR-PLUS sau Partidul Verde. La USR-PLUS, lista pentru Camera Deputaților este următoarea: Cosette Chichirău, Monica Berescu, Filip Hăvârneanu, Daniel Dâscă, Emanuel Zanoschi, Mihail Bogdan, Radu Șoimaru, Felix Fiscutean, Andrei Popescu, Gabriel Toma, Elvis Grigorovici. Pentru Senatul României vor candida Marius Bodea, Cristi Berea, Cristina Fântână, Radu Nechita, Dan Lungu. Și alte partide au depus liste la alegerile din decembrie 2020.

Lista de la Partidul Verde pentru Camera Deputaților cuprinde următoarele nume: Georgiana Epure, Demis Rusu, Alin Ionuț Popa, Bianca Mădălina Timofte, Tudor Radu, Marcela Otilia Pop, Eduard Geo-Miron, Radu Ioan Dumitrașcu, Marcela Dascălu, Ionel Grosu, Constantin Luca, Denise Lavinia Alexandru, Nicu Eduard Cazacu, Marian Lăpușneanu și Sebastian Gică Tătaru. Pentru Senatul României vor candida Vasile Lucian Suficianu, Paraschiva Oprea, Marinel Gorgu, Elena Rotaru, Stelică Olan, Victor Chirilă și Cătălin Anichitoaei.

Listele Pro România și UDMR la Parlamentul României. Candidați pentru ambele Camere ale Legislativului național

Filiala ieșeană a Pro România a depus ieri, 22 octombrie 2020, listele pentru Camera Deputaților și Senatul României. În listele depuse la BEJ Iași pentru Camera Deputaților se află Sorin Avram Iacoban, Iuliana Rățoi, Bogdan Răzvan Abălași, Andrei Gheorghiță, Tudor Ghenghe, Vasilica Botez, Emil Burcă, Vasilică Cristian Zugravu, Maria Biatrice Duca și Iulian Cucoș. La Senatul României vor candida Iurie Leancă, Ion Hadârcă, Nicolae Boțu, Alin Ciprian Cojocariu, Verginica Mocanu, Dumitru Simionescu și Constantin Daniel Rusu.

Și UDMR a depus listă de candidați la alegerile parlamentare 2020. La Camera Deputaților vor cadida Istvan Vesselenyi, Tibor Normen Timaru, Maria Bereczki, Jozsef Lehel Pasztor, Jeno Zoltan Laszlo și Kinga Szabo. Pentru Senatul României din partea UDMR la Iași vor candida: Laszlo Eddie Rosmann, Erno Miklo, Eva Darabont și Szabolcs Nandor Racz Gal.

Comentarii
 • Bine că Iașul a scăpat de neghioaba de Gavrilă. Această politrucă sordidă și incultă. O parazită ce a vânat toată viața banul public. OUT CU OTREAPA CAMELUȚA !

 • La Pro România Socialistă, ce adunătură de la PSD!
  Auziți, Iacoban cu finii Botez Vasilica, Burcă Emil şi şoferul Cojocariu Alin.
  Doamna de la puşcărie, Rățoi Iuliana, soția „milițianului”, sau pe proaspătul „importat” Hadârcă, fost senator de Vaslui de la ALDE.
  Să nu mai vorbim de Simionescu de la Cotnari, care abia a „scăpat” de brațul lung al legii. Cât despre Abalaşi, toată lumea îl

 • La Pro România Socialistă, ce adunătură de la PSD!
  Auziți, Iacoban cu finii Botez Vasilica, Burcă Emil şi şoferul Cojocariu Alin.
  Doamna de la puşcărie, Rățoi Iuliana, soția „milițianului”, sau pe proaspătul „importat” Hadârcă, fost senator de Vaslui de la ALDE.
  Să nu mai vorbim de Simionescu de la Cotnari, care abia a „scăpat” de brațul lung al legii. Cât despre Abalaşi, toată lumea îl ştie de la „casa pătrată”, PSD-ist la caracter, ALDE -ist la cuvânt şi sprițangiu cu Stanciu de la PSD. Ei sunt cei care ne vor binele.

 • Ma surprinde cat de slab sunt reprezentati PNL si PSD pentru aceste alegeri.Daca la PSD mai ai 1 sau 2 oameni,la PNL nu ai nimic reprezenttiv,decat cozi de topor ale lui Fenechiu.

 • Am senzatia ca toti vor trebui sa isi faca campanie electorala de unii singuri…….cel putin la un partid nu preas vor avea sprijinul primarilor…..si pe undeva poate asa e corect,vor sa fie parlalalamentari sa isi faca

 • USR-PLUS i-a pus pe penalul Bodea la Senat si pe Chichirau scandalagioaica incompetenta la Camera Deputatilor. Bodea si Chichirau mandria USR!Bravo prostilor. Oare iesenii va da macar un vot? Panaramilor! Si apoi sa fure USR sacii cu voturi si la Iasi?Nici un vot ca sa nu aveti ce fura!

 • Tovarasii de la PSD nu va este rusine cu Vasile Citea pe locul doi in lista cum de altfel Marcel Popa pe locul intai? Nu ati invatat nimic de la locale.Daca asa vreti sa va reformati va meritati soarta. 14 – 15% va paste.

 • Sa in vedem pe Bunelu barba alba meneger general pus in coada listei cum isi va face campanie.
  Cum o sa zica el ca sefa lui, cozet, vrea autostrazi, binele iesenilor si job in consiliul local.
  Cum o sa zica el ca seful lui, bodea, e userist curat, ne traseist, vrea job in consiliul judetean.
  Si apoi gargara Bunelului, scapatat in ultimii ani de viata, care are de hranit nepotul si de trimis si pachet la Londra. Ca e meneger from screci, importator unic si exclusiv (pfff, aventura cu berea chiar e cartea de vizita a Bunelului), ca e specialist exceptional in degustari de zacusca si hrana vie,ca a impuscat personal 40 de mistreti, ca e voluntar de dus pește acasa, ca e za veri oan en onli.

  Bunelul va avea surprize.

  Insa faptul ca va ramane pe dinafara n-o sa surprinda pe nimeni.

 • Astea sunt listele rusinii.
  PNL cu aia din Bucuresti ?
  PSD cu aragaz ?
  USR – nici nu mai merita scris de ce.
  PRO R. de stanga il iei pe Tariceanu ? Leanca ?
  PMP in familie ?

  Asta e oferta de parlament ? Astora nu le e rusine, nu traiesc pe planeta asta.

  Stiti ceva ? Ia sa votam UDMR cu totii !
  Mai rau de atat nu poate fi.

 • Numele astea ar trebui să spună ceva, ca să se afle pe listele astea . Cât despre reprezentativitatea alegerii lor…. la scorurile pe care le-au obţinut toate partidele astea nomenclaturiste, un singur lucru e cert… că s- au votat între ele.

 • Prea multi puscariasi pe listele astea vom avea un Parlament al Puscariasilor, PARLAMENTUL PUSCARIASILOR! Marcel Popa? Bodea? si altii ce cauta pe liste ? va bateti joc de ieseni? luati-va puscariasii de pe liste !zangane catusele la usa dar ei vor in Parlament

 • Unii sunt chiar penibili: despre doamna Gavrila puteti spune orice, dar sigur nu e o politrucă sordidă și incultă. Pacat ca a intrat in gunoiul din PSD, care nu a stiut sa aprecieze profesionalismul si pregatirea doamnei. De fapt, nici cei din PNL nu au profitat de experienta doamnei. Spun asta deoarece atunci cand au guvernat acesti SALVATORI ai neamului nostru,asa cum se cred ei, l-au cocotat in fruntea Min.Educatiei pe Adomnitei. Partidele nu au nevoie de oameni pregatiti…se vede ce se intampla cu invatamantul.

 • @Maria
  Gavrilă este gropara sistemului educațional preuniversitar din județul Iași. O șpăgară cinică. Pretindea șpagă în lănțișoare de aur pentru posturi în învătământ. O SCURSURĂ !

 • USR-plus va disparea de pe lista partidelor din Romania, partid finantat de Solos extremistul mafiei americane care atrage partide extremiste platindu-le sume fabuloase. Oricum cu soros si chichirau de mana cu bodea si cu furtul sacilor cu voturi si cu multe altele si cu barna duca-sar, usr a pierdut toate voturile la iasi

 • Actuali jeguri din parlament și care mai candidează în continuare—–să vspună ieșenlor ce mari rahaturi au făcut ei în 4 ani de supt banul public——și de ce mai cerșesc votul ieșenilor——–nu merită votați nici unul din cei listați câ oricum votul se fură ca la locale——nu votează prostimea nau ce fura sufrageria——-

 • Ma fratilor stiti ce nu inteleg eu? Unde e curva de Strachinaru Elena Mihaela de la Pascani ? Adica a luat muita ani la rand de la diferiti primari fara a ajunge pe nici o lista? Adica ce se fac alesii fara asa otreapa? Cine le mai suge mitu? Poate stie careva…

 • Din toate somitatile de carton prezentate in articol, unul nu ne va reprezenta pe bune la Bucuresti. Tineti minte chestia asta. Efectiv nu au nici un cuvant de spus in fata alora de la Bucuresti. De asta nici Chirica nu calca pe la Bucuresti. Nimeni nu da doi lei pe noi.

 • Ultimii de la coada vacii in fruntea listelor la parlamentare baaaaa ne faceti de ras sa ft in gura lui Barna cu miscarea ANTIPA LEGIONARA DIN AMERICA si la tati care si-au pus curvetele , muistele,puscariasii care isi asteapta catusele ca sa ne faca de ras si sa ne distruga iasul , VENETICILOR iasul cu ASTIA PUSCARIASI DE PE LISTE asi curva de america chichirau care sint venetici nici nu sint ieseni au venit aici iasi ca sa fure si sa ne distruga iasul, SI POPA ? votam UDMR si gata . pulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sa ne-o sugeti puscariasilor si curvelor de pe liste. la puscarieeeeeeeeeee la autostrada in america CU BODEA SI BARNA la mu e chichirau CU SOROS Respect pentru unii deputati de pe lista care au merite dar din cauza celorlalti o iau in freza, RESPECT DOMNULE MOVILA SI ALTII AVEM DEPUTATI RESPECTABILI PRINTRE GUNOAIELE ASTEA CARE LE-AM ENUMERAT . ne-ai distrus iasul barna puscariasule te ftem in gura barna cu usr-ul tau mars din iasi golanilor, va doare in kr de iasi partid nazist nu veti fura voturile de la iasi ca nu veti avea, iesenii nu va da un vot!!!!!! psd a pierdut la fel cu popa, CU ASA PUSCARIASI NE MAI DA BUCURESTIUL UN KKT PENTRU INVESTITII IN IASI pe pandemia asta voteaza romane, adica du-te romane la moartea covid sa votezi curvele si hotii, sa va dam mu. mu.mu.eeeeeeeeeee multa

 • PSD si PNL au propus oameni necunoscuti impusi de la Bucuresti dar ei se lauda ca lupta pentru ieseni si apoi peste 4 ani ne intrebam de ce nu se zbate nimeni pentru Moldova, pentru Autostrada sau pentru ieseni.

 • Barna e un marlanoi schizofren nu-l mai puneti in rand cu lumea normala. Aici se vede eticheta unui partid, la vot.Un partid care se respecta si respecta si votantii isi selecteaza candidatii cand face listele pe criteriile cinstei, meritocratiei, competentei, imaginii publice a fiecarui candidat selectat, Orice padure are uscaturi dar la vot uscaturile trebuie sa raman in interiorul partidului sa-si spele rufele in partid nu in public de catre votanti ca curve muiste ca chichirau ca hoti securisti comunisti ca bodea si altii ca popa cu belele etc. Degeaba un votant x vrea sa voteze cu partidul x dar daca respectivul partid si-a pus pe lista niste candidati care fac voma ca usr de ex si altii normal din cauza candidatilor, votantii se indreapta catre un alt partid cu candidati agreati de electorat. Partidele care pun numai mizerii pe liste sunt niste prosti, una ca distrug iasul doi pierd masiv voturi , se autodistrug. Stiu ca multi dintre paduchii de pe liste enumerati mai sus gandesc de genul ne-am vazut pe liste asta era important , vom ajunge in parlament orice ar fi ,ne-am aranjat noi voturile , lasa prostii sa vorbeasca dar nu e asa va fi surpriza

 • Da’ ce spuneti de renuntarea cucului armenesc, Varujanu?
  DNA abia-l asteapta, oare-l va mai ajuta un eventual nou miruit?
  In ceea ce-l priveste pe Iacoban, prinde loc numai prin redistribuire, poate chiar reredistribuire.
  Sa fim sanatosi si vom vedea.

 • P. S. D, o va lua în guriță cu omeni ca, Vasile Catea, și Popa Maricel, niște nesimțiți care se folosesc de puterea partidului, pentru interese meschine.

 • nota 10 pentru,,barna e marlan schizofren,, USR va disparea ca magarul in ceata, nu vor avea voturi la iasi. Vad ca sigur iesenii vor vota
  PNL si PMP, este explicabil votantii taxeaza panarama, circul, scandalul de la usr cu mizerabilii de pe liste si furtul voturilor la Bucuresti si psd cu popa pentru senat

Adauga un comentariu