Eveniment-Social

LISTA COMPLETA a copiilor ADMISI la clasa pregatitoare – judetul Iasi – VEZI TABELUL

Publicat: 01 apr. 2018
1

@ Inspectoratul Scolar Judetean – ISJ Iasi a publicat lista completa cu micutii admisi la clasa pregatitoare dupa prima etapa, anul scolar 2018 – 2019 @ De precizat ca judetul Iasi, dupa municipiul Bucuresti, a inregistrat cele mai multe cereri de inscriere din toata tara, cu 7.054 @ Parintii ieseni au avut la dispozitie aproximativ 7.500 locuri @ Pe de alta parte, pentru anul scolar 2018 – 2019, se asteapta ca aproximativ 12.000 de prescolari sa fie reinscrisi in grupa mijlocie si in grupa mare @ Important de mentionat ca la clasa pregatitoare au putut fi inscrisi direct doar copiii care implinesc sase ani pana la data de 1 septembrie 2018 @ Pe de alta parte, parintii au putut solicita o evaluare psihosomatica pentru a vedea daca acestia pot fi inscrisi direct la clasa I @ A II-a etapa de inscriere in clasa pregatitoare are urmatorul calendar: 11 aprilie – afisarea in scoli si pe site-ul ISJ a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborata de Inspectoratul Scolar, 12-18 aprilie – depunerea cererii-tip de inscriere la secretariatul scolii aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parinti

Pana la finalul lunii trecute (26 martie 2018 – n.r.), mii de parinti din judetul Iasi au fost in febra celui mai important moment din viata propriilor copii, anume inscrierea la clasa pregatitoare. Deja (pe 30 martie – n.r.), Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi a publicat lista completa cu micutii admisi la clasa pregatitoare dupa prima etapa, anul scolar 2018 – 2019.

Citeste si : RECORD de inscrieri la CLASA PREGATITOARE! Iasul, pe locul al II-lea la nivel NATIONAL

Judetul Iasi, dupa municipiul Bucuresti, a inregistrat cele mai multe cereri de inscriere din toata tara, cu 7.054. Parintii au avut la dispozitie aproximativ 7.500 locuri.

De asemenea, tot pe plan local, pentru anul scolar 2018 – 2019, se asteapta ca aproximativ 12.000 de prescolari sa fie reinscrisi in grupa mijlocie si in grupa mare. La clasa pregatitoare au putut fi inscrisi direct doar copii care implinesc sase ani pana la data de 1 septembrie 2018.

Citeste si : Mii de parinti vor citi asta! Topul gradinitelor si scolilor din Iasi

TOPUL celor mai cautate unitati

In topul celor mai cautate scoli gimnaziale de catre parinti la inscrierea in clasa pregatitoare si I, unde concurenta a depasit (inca din anul scolar 2014 – 2015 – n.r.) si de cinci ori numarul de locuri disponibile, sunt urmatoarele: Otilia Cazimir, Bogdan Petriceicu-Hasdeu, George Calinescu, Alexandru cel Bun, Stefan Barsanescu si Titu Maiorescu, respectiv Carol I ce tine de Colegiul National "Costache Negruzzi", Gheorghe Asachi ce tine de Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" si forma de invatamant pregatitoare a Colegiului National "Garabet Ibraileanu". La nivel de inscriere la gradinite, cele mai solicitate unitati de invatamant prescolare vor fi: cele cu program prelungit nr. 1 si 14 din Pacurari sau unele din Alexandru cel Bun, Podu Ros, Nicolina, Tatarasi, Dacia, Copou sau Centru.

LISTA COPII ADMISI CLASA PREGATITOARE IASI

Urmeaza o a II-a etapa a inscrierilor

A II-a etapa de inscriere in clasa pregatitoare are urmatorul calendar: 11 aprilie – afisarea in scoli si pe site-ul ISJ a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborata de Inspectoratul Scolar, 12-18 aprilie – depunerea cererii-tip de inscriere la secretariatul scolii aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parinti.

Pe 23 aprilie este programata afisarea la fiecare scoala a listelor finale cu copiii inscrisi in clasa pregatitoare, iar intre 24 aprilie si 4 mai – solutionarea de catre ISJ a cererilor parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo scoala.

Citeste si : Iata clasamentul scolilor si liceelor iesene, in functie de calitatea profesorilor

Actele necesare pentru inscrierea in clasa pregatitoare sunt: cerere-tip de inscriere ce poate fi descarcata de pe site-ul ISJ, copie si original dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal; parintii divortati depun la inscriere si hotararea judecatoreasca definitiva din care rezulta modul in care se exercita autoritatea parinteasca si unde a fost stabilita locuinta minorului, copie si original al certificatului de nastere al copilului, copie a documentului care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare (acolo unde este cazul).

Citeste si : DATE la ZI, despre inscrierile la clasa pregatitoare in unitatile educationale din judetul Iasi

Care sunt criteriile de departajare pe care scolile le aplica daca numarul de copii este mai mare decat numarul de locuri

Important de aratat ca, daca numarul de copii este mai mare decat numarul de locuri, criteriile de departajare pe care scolile le aplica sunt: existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului, existenta unui document care dovedeste ca este orfan de ambii parinti.

Situatia copilului care provine de la o casa de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimileaza situatiei copilului orfan de ambii parinti; existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte; existenta unui frate/a unei surori inmatriculat/inmatriculate in unitatea de invatamant respectiva.

Citeste si : Topul celor mai bune si cautate scoli iesene – GALERIE FOTO

Adauga un comentariu