Eveniment-Social

Lista completă cu noii decani de la cele 15 facultăți din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași! Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul unității de învățământ, îi va prezenta astăzi, 31 iulie, Senatului (EXCLUSIV) – UPDATE

Publicat: 31 iul. 2020
Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la Universitatea
Noii decani la cele 15 facultăți de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", prezentați astăzi, 31 iulie 2020, în Senatul instituției de învățământ superior

Cele 15 facultăți din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au noi decani! Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul unității de învățământ superior, îi va prezenta astăzi, 31 iulie 2020, Senatului instituției într-o ședință specială. Față de mandatul 2016-2020, nume noi sunt la: Fizică (prof. univ. dr. habil Cristian Enăchescu), Facultatea de Geografie și Geologie (lect. univ. dr. Mihai Bulai), Litere (conf. univ. dr. Dana Janeta Bădulescu), Istorie (prof. univ. dr. Lucrețiu Bîrliba)

Noi decani la cele 15 facultăți din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași! Alegerea acestora a avut loc în baza CV-urilor depuse și a interviurilor susținute în fața unei comisii conduse de universitarul Toader. Conform legii, la fiecare facultate a fost obligatoriu să existe minimum 2 candidați.

UPDATE: Astăzi, 31 iulie 2020, în cadrul ședinței Snatui Universității Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi au fost prezentați de prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector, următorii profesori pentru poziția de decani din cadrul celor 15 facultăți. Au fost validați de Senat, urmatorii:

Facultatea de Litere, prof. univ. dr. Alexandru Gafton

Facultatea de Chimie, prof. univ. dr. Aurel Pui

Facultatea de Istorie, prof. univ. dr. Lucrețiu Bîrliba (actual prodecan)

Facultatea de Drept, conf. univ. dr. Ioana Costea

Facultatea dr Fizică, prof. univ. dr. habil. Cristian Enăchescu

Facultatea de Geografie și Geologie, prof. univ. dr. Adrian Grozavu (actual decan)

Facultatea de Educatie Fizica și Sport, prof. univ. dr. Beatrice Abălașei (actual decan)

Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, prof. univ. dr. Contiu Tiberiu Șoitu (actual decan)

Facultatea de Biologie, lect. univ. dr. Marius Ștefan

Facultatea de Psihologie, conf. univ. dr., Ștefan Boncu (actual decan)

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Staniloae, pr. prof. univ. dr., Ion Vicovan (actual decan)

Facultatea de Teologie Romano Catolică, conf. univ. dr. Ștefan Lupu

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) prof. univ. dr. Teodora Roman

Facultatea de Informatică – conf. univ. dr. Adrian Iftene (actual decan)

La Facultatea de Matematică nu a fost desemnat un nou decan deoarece, conform legislației, în cursa ar fi trebuit sa fie minimum 2 candidați. Astfel, concursul va fi reluat. Actualmente, decan este prof. univ. dr. Răzvan Litcanu.

Lista completă cu noii decani de la cele 15 facultăți din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași!

Sursele reporterilor Cotidianului BZI arată că noii decani, prezentați de prof. univ. dr. Tudorel Toader Senatului UAIC, sunt următorii:

Biologie,  lect. univ. dr. Marius Ștefan,

Chimie, prof. univ. dr. Aurel Pui (actual decan),

la Drept, conf. univ. dr. Ioana Costea,

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, prof. univ. dr. Teodora Roman (actual decan),

prof. univ. dr. Beatrice Abălașei (actual decan) la Facultatea de Educație Fizică și Sport,

Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, prof. univ. dr. Tiberiu Conțiu Șoitu (actual decan),

Facultatea de Fizică, prof. univ. dr. habil Cristian Enăchescu,

Facultatea de Geografie și Geologie, lect. univ. dr. Mihai Bulai

prof. univ. dr. Adrian Grozavu, la Informatică, conf. univ. dr. Adrian Iftene (actual decan),

La litere Potentialii noi decani pot fi

Litere, Pentru că sunt trei candidați, decanul va fi ales dintre: conf. univ. dr. Dana Janeta Bădulescu, prof. univ. dr. Antonio Patraș sau prof. univ. dr. Ștefan Gafton.

Pe de altă parte, la Facultatea Istorie sunt prof. univ. dr. Laurențiu Rădvan (actual prodecan) și prof. univ. dr. Lucrețiu Bîrliba (actual prodecan), la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, conf. univ. dr. Ștefan Boncu, pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan la Facultatea de Teologie Ortodoxă (actual decan) și pr. conf. univ. dr. Ștefan Lupu (actual decan) la Facultatea de Teologie Romano Catolică.

Pe de altă parte, la Facultatea de Matematică, având în vedere că doar actualul decan, Prof. univ. dr. Răzvan-Dinu LIȚCANU  s-a înscris, alegerile se vor relua, deoarece legislaţia prevede ca minim doi candidaţi trebuie să se înscrie pentru funcţia de conducere din cadrul facultăţii.

Rectorul de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, și-a prezentat și echipa de prorectori

Pe de altă parte, rectorul de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și-a prezentat și echipa de prorectori, asta prin consultarea cu membrii Senatului. Aceștia sunt: conf. univ. dr. Florin Brînză, prorector pentru programe de masterat, studii doctorale, managementul calității și Extensiunile UAIC, prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu, prorector pentru programe de cercetare științifică și transfer de cunoștințe; prof. univ. dr. Corneliu Iațu, prorector pentru strategie, dezvoltare instituțională și managementul calității; prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic și sectorul public, prof. univ. dr. Lucia Cifor, prorector pentru programe de licență și activități de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar. Pe de altă parte, prof. univ. dr. Henri Luchian (împlinește vârsta de pensionare în septembrie, anul acesta) nu a mai fost nominalizat ca prorector pentru relații internaționale și parteneriate de studii și cercetare. Urmează, cel mai probabil, ca pe acest portofoliu să fie numit un alt membru al comunității academice de la „Cuza”, până în această toamnă.

Comentarii
  • Intr-un text dezlanat, de cateva randuri, in care sunt dati castigatori unii, pt a se reveni cu dezvoltari despre competitia care inca ar fi in curs, sa gasesti de 4 ori expresia PE DE ALTA PARTE este obositor, enervbant si arata un nivel foarte slab de pregatire pt pretinsul ziarist.

  • Este vorba de „bagajul” de cuvinte sarac. Atata poate saracul ziarist. De fapt, articolele de acest tip sunt numeroase in bzi.

Adauga un comentariu