Eveniment-Social

Lista finala a nominalizatilor la editia din acest an a Galei Premiilor USR Iasi

Publicat: 02 oct. 2015
1

@ Pe 23 octombrie 2015, de la ora 13:00, la sediul Uniunii Scriitorilor din Romania – filiala Iasi este programata editia din acest an a traditionalei Gale a premiilor acordate de institutie pentru aparitiile editoriale din 2014 @ In acest context, entitatea culturala a publicat lista nominalizarilor facute de juriu 

Peste trei saptamani, filiala locala a Uniunii Scriitorilor din Romania (USR) va organiza o noua editie a Galei premiilor Uniunii pentru cartile aparute în anul 2014. Ceremonia se va derula la sediul USR, respectiv Casa cu Absida Laurentiu Ulici” de pe strada Grigore Ureche 7. In acest context, juriul pentru acordarea distinctiilor, format din Ioan Holban, presedinte si Vasile Spiridon, alaturi de Theodor Codreanu a stabilit lista nominalizatilor.

Citeste si: Astazi s-au decernat premiile USR Iasi. Vezi lista castigatorilor – UPDATE GALERIE FOTO,VIDEO

Citeste si: Iata cine va fi premiat la Gala Premiilor USR Iasi

„La categoria – Poezie, se afla in concurs urmatorii: Adi Cristi cu lucrarea Aproapele meu Dumnezeu, Stefan Amaritei – Lumina navigatorului, Vasile Burlui – Solilocvii, Dan Anghelescu – Excomunicarile masinului de scris si Nicolae Boghian – Parusia. La Proza, pe lista se afla Ion Burcin cu Pagini alese Proza, vol. I si II, Carmelia Leonte – Vazatorul si Vasile Popa Homiceanu – Cronici din cetatea lumii. Mai departe, la categoria Teatru se regasesc Calin Ciubotari cu lucrarea Emil Coseru, actorul nostru… si Dragos Cojocaru – Lornionul galactic, cu Placido Domingo prin universul teatrului liric, la Critica si istorie literara fiind Mircea A. Diaconu – cu Înainte si dupa dezmembrarea lui Orfeu si Daniel Corbu cu Rostirea postmoderna în generatia poetica 80 în literatura româna. La Traduceri, in prim-plan sunt: Livia Cotorcea – F. M. Dostoievski, Oameni sarmani; Mariana Barbulescu – Günter Grass, Ani de Câine; Roxana Patras – Gisele Vanhese, Luceafarul de Mihai Eminescu si  Al. Serban – Mihail Iurievici Lermontov, Poetul razvratit. De asemenea, la Debut in Poezie nominalizatii sunt Nicoleta Onofrei – Chimera între ziduri si Doru Mihai Mateiciuc – Rafee, in timp ce pentru Debut in Critica literara este vorba de nominalizatii Gabriela Petrache cu Forme si functii ale grotescului în proza româneasca si Andreea Mironescu – Afacerea clasicilor, Paul Zarifopol si critica modernitatii”, au transmis oficial cei din conducerea Uniunii Scriitorilor. Dincolo de toate acestea, juriul USR va acorda si urmatoarele premii speciale: „Cezar Ivanescu” – Poezie, „Ionel Teodoreanu” – Proza, „Irina Mavrodin” – Traducere, „Traian Olteanu” – Debut cat si distinctiile „Dumitru Staniloae”, „Restitutio” si premiile pentru monografii sau carte de publicistica.

Citeste si: In aceasta seara are loc Gala Premiilor USR! Trei scriitori ieseni, printre nominalizati

Citeste si: Maine are loc cel mai important moment dedicat literaturii la Iasi, organizat de Uniunea Scriitorilor

Adauga un comentariu