Local

Lista finală PSD Iaşi pentru alegerile parlamentare 2020 – EXCLUSIV

Publicat: 21 oct. 2020
lista finală a alegerilor parlamentare PSD Iași
Sigla Partidului Social Democrat

În urma şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CeX) a PSD au fost stabilite şi ultimele liste ale filialelor din teritoriu pentru alegerile parlamentare. La Iaşi, lista este următoarea:

Camera Deputaţilor

Toma Vasile

Cîtea Vasile

Ostaficiuc Marius

Macovei Silviu

Șerbescu Marian

Axinte Vasile

Apintiliesei Constantin

Balaniscu Bogdan

Senatul României

Popa Maricel

Cojocaru Bogdan

Boisteanu Paul

Boca Florin

Pănescu Adrian

Marcel Ciolacu, despre candidaţii PSD la alegerile parlamentare

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a transmis miercuri, 21 octombrie 2020, faptul că toate listele candidaților pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie pentru Senat și Camera Deputaților vor fi controlate astfel încât să nu existe niciun candidat trimis în judecată.

„Am avut o şedinţă de Consiliu Politic Naţional şi împreună cu colegii mei am luat decizia ca pe listele PSD nu o să candideze nicio persoană care este trimisă în judecată. În acest moment, toţi preşedinţii de organizaţii fac din nou un control al listelor ca să nu existe cazuri. Dacă există cumva pe lista depusă, vom face adresa şi va fi modificată la Birourile Electorale Judeţene”, a declarat Marcel Ciolacu.

Fostul candidat social democrat la Primăria Constanța și trecut pe listele filialei pe un loc eligibil la alegerile parlamentare, Decebal Făgădău, a demisionat din Partidul Social Democrat, după ce a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, alături de Radu Mazăre.

Lista PSD Vrancea a fost invalidată de Consiliul Politic Național

Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat (fostul CEx) a hotărât miercuri, 21 octombrie 2020, să invalideze lista candidaților social democrați din județul Vrancea la alegerile parlamenare din data de 6 decembrie.

Filiala PSD Vrancea şi-a numit, ieri, 20 octombrie, candidaţii la alegerile pentru Senatul României şi Camera Deputaţilor, în urma unei şedinţe convocate de nu mai puțin de 90 de membri ai Consiliului Politic Judeţean. Această ședință a fost condusă de vicepreşedintele organizaţiei, Nicuşor Halici.

În ceea ce privește situația Senatui, lista este deschisă de Marian Oprişan. Conform unui comunicatul de presă al PSD Vrancea, a fost propus în unanimitate de membrii Consiliului Politic Judeţean, următorii pe listă fiind Dumitrescu Cristian Sorin, Mihai Nedelcu şi Cristina Nedelcu.

Președintele interimar al PSD Vrancea, revocat

Consiliului Politic Judeţean a transmis faptul că la Camera Deputaţilor, pe primul loc pe listă a fost desemnat Nicuşor Halici. Următorii sunt Elena Stoica, Laurenţiu Daniel Marin, Vasile Carnariu Vasile, George Claudiu Nica, Doru Geany Bălan şi Aurel Şelaru.

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, i-a adus reproșuri lui Marian Oprișan asupra faptului că a pierdut alegerile în județul pe care-l reprezintă deoarece a insistat să candideze pentru șefia Consiliului Județean. În speță, i-a  fost luată funcția de președinte al organizației Vrancea și și-a asumat el funcția de președinte interimar. De asemenea, liderul PSD i-a transmis lui Oprișan că gruparea social democrată va câștiga parlamentarele în județ și fără contribuția sa.

Marți, 20 octombrie 2020, conducerea Partidului Social Democrat a decis ca vicepreședintele organizației Vrancea, Anghel Tîlvăr să preia, interimar, funcția de președinte.

Filiala PSD Vrancea anunță însă, marți seara, într-un comunicat, că și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare, în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul PSD Vrancea, dar și în sistem online. Pe primul loc la Senat figurează Marian Oprișan, care, precizează comunicatul, a fost propus „în unanimitate” de membrii Consiliului Politic Județean.

Iată cine candidează pe lista alegerilor parlamentare în județul Argeș.

Comentarii
Adauga un comentariu