Diverse

Lista iaurturilor Danone retrase de pe piata! – FOTO

Publicat: 18 mart. 2013

Danone Romania a decis, luni, retragerea preventiva de pe piata a unor produse care ar putea sa contina urme de lapte contaminat si sa blocheze in depozitul sau alte 75 de tone de lactate, dupa ce a descoperit aflatoxina in laptele livrat de unul din furnizorii sai. De asemenea, compania a facuta publica si lista produselor retrase de la comercializare.

„Dupa primirea rezultatului pentru aflatoxina M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii sai de lapte, rezultat care era peste limita legala, Danone Romania a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectiva si, pentru siguranta consumatorilor, a decis sa blocheze in depozitul sau 75 tone de produse si sa retraga preventiv de pe piata unele produse care ar fi putut sa contina urme de lapte contaminat de la acea ferma. Procesul de retragere se desfasoara foarte rapid si facem toate eforturile sa fie finalizat pana la finalul zilei”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Peste 75% dintre cele 59,6 tone de produse tip iaurt, suspectate ca ar contine lapte contaminat cu aflatoxina, au fost retrase de pe rafturile magazinelor din toata tara. „Am retras deja mai mult de 75% din cantitatea de produse suspectate ca ar contine lapte contaminat cu aflatoxina, iar pana la sfarsitul zilei estimam ca vom reusi sa scoatem de la raft toata cantitatea. Este vorba de 59,6 tone de produse tip iaurt. Din datele pe care le avem aceste produse sunt de cel mult doua zile in magazine”, a precizat Cristina Popescu, directorul de Comunicare al Danone Romania, potrivit Agerpres.

Dupa alerta nationala referitoare la aflatoxina, Danone Romania a decis mai multe masuri suplimentare si voluntare de autocontrol fata de obligatiile legale de monitorizare si control si planul aferent validat de autoritati, inclusiv achizitia unui echipament propriu de testare a continutului de aflatoxina. „Niciun lapte pentru care exista suspiciunea unui continut de aflatoxina peste norme nu este acceptat in fabrica”, precizeaza compania.

Luni, ANSVSA a anuntat ca, in urma unor controale, au descoperit nereguli la anumite loturi de lapte, fiind emisa o alerta pentru lactate produse din aceste ferme. „Din cauza potentialului risc, ca o parte din aceste loturi sa fi ajuns in procesare, s-a solicitat procesatorului retragerea tuturor loturilor produse in perioada respectiva, pentru a elimina orice pericol pentru sanatate consumatorilor”, mentioneaza ANSVSA.

Autoritatea Sanitara mai afirma ca au dispus sechestrarea loturilor suspecte de contaminare aflate in stoc, in depozitul procesatorului si retragerea de pe piata a produselor rezultate.

sursa: rtvloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit