Local

Lista investițiilor pe 2021 în județul Iași. Toate proiectele din sistemul medical derulate în marile spitale din municipiu

Publicat: 17 apr. 2021
Sediul Consiliului Județean Iași din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din municipiul Iași
Lista investițiilor din 2021 în județul Iași va fi avizată de plenul CJ în cursul săptămânii viitoare, în cadrul unei ședințe extraordinare

Lista investițiilor pe 2021 în județul Iași va cuprinde mai multe proiecte derulate de autoritatea județeană. Proiectul de buget va fi avizat în ședință extraordinară în cursul zilei de 21 aprilie 2021. Cele mai mari proiecte vizează investiții în domeniul medical

Bugetul pe anul 2021 ar urma să fie discutat în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Iași. Proiectul de buget pe anul în curs va intra în plenul CJ în cursul zilei de 21 aprilie 2021, după ce mai multe săptămâni a stat în dezbatere publică. Bugetul de investiții din acest an va cuprinde o serie de proiecte în sistemul medical, dar și în cel al transporturilor. Primele discuții despre bugetul pe anul 2021 au vizat și discuții cu managerii și directorii instituțiilor subordonate Consiliului Județean Iași.

Lista investițiilor în 2021, în cultura din Iași

La capitolul cultură, pentru lucrările de la Muzeul „Vasile Pogor” se vor aloca 2,5 milioane de lei. Pentru lucrările de la Muzeul „Nicolae Gane” se vor aloca 1,9 milioane de lei din bugetul pe anul 2021. În plus, pentru dotarea spațiilor de la Casa Muzeelor din strada Vasile Alecsandri, CJ va aloca 2,3 milioane de lei. Consiliul Județean va aloca o serie de fonduri și pentru proiectele privind închiderea centrelor sociale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași. Pentru capitolul legat de transporturi, CJ va aloca 127 de milioane de lei din bugetul pe anul în curs. Din acești bani, 120 de milioane de lei sunt alocați pentru proiectul axei rutiere strategice Iași – Suceava. Lucrările vor continua și în acest an, conform șefilor administrației județene.

Alte 7,8 milioane de lei se vor aloca pentru proiectul privind înființarea centurii ocolitoare ușoare a municipiului Iași. CJ va aloca 333 de mii de lei și pentru expertizarea clădirii de la Centrul Militar Zonal, situat în apropiere de Ansamblul Mitropolitan din Iași. Consiliul Județean va mai aloca o serie de fonduri și pentru reabilitarea corpului de clădire, a centralei termice și extinderea corpului clădirii de la Școala Gimnazială Specială Pașcani. În acest caz este vorba de un studiu de fezabilitate pentru care se vor aloca 150 de mii de lei. Pentru Liceul Tehnologic „Vasile Pavelcu” se vor aloca circa 206 mii de lei.

Lista investițiilor din sănătate în 2021. Peste 123 de milioane de lei în noul buget

Proiectul legat de reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași va beneficia de 47,5 milioane de lei pe bugetul din anul 2021. Pentru proiectul legat de extinderea și dotarea Unității Funcționale Regionale de Urgență de la Spitalul de Copii, instituția va aloca 3 milioane de lei. De asemenea, alte câteva milioane de lei vor ajunge la unitățile medicale pentru susținerea luptei împotriva virusului COVID-19 pe anul 2021. Pentru construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași se vor aloca 4 milioane de lei.

În acest caz vor fi luate în calcul fondurile pentru elaborarea documentațiilor și a studiilor de fezabilitate. Tot la capitolul sănătate, CJ va aloca pentru construirea și dotarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași 3,9 milioane de lei. Pentru construirea și dotarea Centrului Regional pentru Tratamentul Infertilității se vor aloca 1,3 milioane de lei. La Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie se vor aloca 6,7 milioane de lei, conform proiectului de buget pe anul 2021. În calcul va intra și consolidarea, modernizarea și refuncționalizarea Secției Clinice a IV-a Dr. Clunet din Șoseaua Bucium.

Adauga un comentariu