Din lumea filmului

„Lista lui Schindler” – Lucruri pe care nu le stiai despre film

Publicat: 10 apr. 2016
3

In 1993, era lansat filmul,,Lista lui Schindler„, o drama istorica regizata si co-produsa de regizorul american Steven Spielberg. Nominalizat la 12 categorii ale Premiilor Oscar si castigand 7 dintre acestea, pelicula  a fost inspirata din viata lui Oskar Schindler, un om de afaceri german, care, in perioada desfasurarii Holocaustului, a salvat vietile a numai putin de 1200 de evrei polonezi, angajandu-i in fabricile pe care el le detinea, potrivit descopera.ro.

Povestea filmului este una cu adevarat inedita. Noi va vom prezenta 10 dintre cele mai interesante detalii legate de realizarea acestei pelicule devenite, in timp, un adevarat fenomen:

– Unul dintre cei 1200 de evrei salvati de Schindler a emigrat in SUA, in anul 1948. Vreme de 40 de ani, el a incercat sa convinga numerosi regizori sa realizeze un film despre cel care i-a acordat o noua sansa. In cele din urma, in anul 1982, supravietuitorul il convinge pe autorul australian Thomas Keneally sa scrie ,,Arca lui Schindler”, cartea pe care se bazeaza scenariul filmului ,,Lista lui Schindler”.

–  Branko Lustig a devenit producatorul filmului dupa ce i-a aratat lui Spielberg numarul tatuat pe bratul sau de militarii din lagarul de concentrare de la Auschwitz.

Vezi si Charlize Theron va juca in Fast 8

– Regizorul american nu a acceptat sa fie platit pentru munca depusa, deoarece a considerat ca, astfel, ar primi ,,bani manjiti cu sange”.

–  La Auschwitz, Spielberg a refuzat sa filmeze in interiorul lagarului de concentrare, din respect pentru cei care si-au pierdut viata in acel loc.

–  Regizorul a dorit ca filmul sa fie realizat in alb-negru, pentru ca ii amintea de primele filmari realizate de trupele aliate in interiorul lagarelor.

– Intr-un interviu acordat publicatiei Time, in anul 2013, Lustig a declarat ca unul dintre cele mai ravasitoare momente pentru el a fost atunci cand a trebuit sa recruteze copii, pentru a canta in timp ce erau urcati in vagoane.

–  Pe parcursul filmarilor, Spielberg a izbucnit in lacrimi de mai multe ori. Una dintre scenele care l-a emotionat cel mai mult a fost cea in care prizonierii polonezi din lagarul de concentrare au fost dezbracati si umiliti de catre trupele naziste.

Adauga un comentariu