Eveniment-Social

Lista masinilor de lux din Iasi. Toti soferii intorc capul dupa acesti bolizi cu sute de cai putere! Cate autovehicule sunt inmatriculate in judet

Publicat: 13 mai 2019
1

@ Cel mai mare judet din tara contine un parc auto extrem de diversificat @ Pe strazile din Iasi, fara a mai pune la socoteala si masinile inmatriculate in alte judete, circula circa 180 de mii de autoturisme @ O parte din aceste autoturisme sunt adevarate masini de lux @ Proprietarii acestora se pot lauda cu bolizi cu zeci de cai putere, pretul acestora fiind unul extrem de piperat

Cativa ieseni au reusit sa dea o adevarata lovitura. Pe strazile din Iasi au ajuns sa circule o serie de autoturisme de lux, adevarati bolizi care nu mai au nevoie de nicio prezentare.

De altfel, parcul auto din judetul Iasi este unul extrem de mare. In judetul Iasi sunt inmatriculate circa 180 de mii de autoturisme, conform datelor oficiale. Dintre acestea, doar 5.100 au o vechime de pana in doi ani, in timp ce alte 7.100 au o vechime cuprinsa intre 3 si 5 ani. Datele oficiale mai arata si ca la nivelul judetul Iasi sunt peste 23 de mii de autoturisme cu o vechime de pana in zece ani. Cu toate acestea, pe strazile din localitatile iesene circula si autoturisme care au insa o vechime considerabila. Sunt peste 46 de mii de masini cu o vechime de pana in 20 ani, dar si alte peste 34 de mii de autoturisme care sunt numai bune de casat, vechimea acestora fiind de peste 20 de ani.

Vezi si: Rasturnare de situatie in municipiul Iasi. Ii vizeaza pe toti soferii. Cand vor disparea cu adevarat masinile Euro 3 de pe strazile din oras

Pe langa toate acestea, sunt insa cateva care reprezinta adevarate bijuterii pe patru roti. De exemplu, in Iasi sunt inregistrate opt autoturisme marca Hummer. Sase dintre aceste au o vechime cuprinsa intre 11 si 15 ani, in timp ce doua au o vechime ceva mai mare.

Un autoturism din aceasta marca, cu o asemenea vechime, poate fi achizitionat in prezent si cu 10 mii de euro pe site-urile de specialitate. In Iasi sunt inregistrate si trei automobile marca Ferrari. Un autoturism din aceasta marca are o vechime de pana in cinci ani, in timp ce celelalte doua inmatriculate in Iasi au o vechime cuprinsa intre 11 si 15 ani, conform datelor oficiale. Un automobil marca Ferrari California, cu o vechime intre 3 si 5 ani, poate ajunge la 160-185 de mii de euro ca pret de achizitie. In Iasi mai sunt doua modele Ferrari F430. Pretul unui astfel de model poate ajunge pe piata la 80-120 de mii de euro, in functie de anul de fabricatie. De exemplu, un model F430 din anul 2007 are 439 CP si poate atinge 360 km/h. Masina are cutie de viteze manuala, in 6 trepte, o greutate de peste 1.500 kg si un consum de 18,3 l/100 km (mixt).

Pe strazile Iasului circula si 9 autoturisme marca Cadillac. Unul dintre acestea are o vechime de pana in 2 ani, unul o vechime de pana in 10 ani, in timp ce alte 4 au o vechime de pana in 15 ani. Doua dintre aceste autoturisme au o vechime de peste 20 de ani. In documente este inregistrat un model 3,2 L cu o vechime de pana in 20 ani. Alte 3 modele tip BLS au o vechime intre 11 si 15 ani. Un astfel de model, de exemplu, fabricat in 2007, poate fi cumparat si cu 8.000 de euro. Masina are un consum de 10,2l/100km (mixt), atinge 188 kW – 256 CP. Un alt model este Escalade ESV, cu o vechime de pana in doi ani, pretul acesteiea fiind undeva la 100 de mii de euro.

Vezi si: Soferii isi vor pune mainile-n cap! Restrictii fara precedent in traficul din Iasi. Nimeni nu au crezut ca vor ajunge sa faca acest lucru

Care sunt marcile la putere

In Iasi este inmatriculat si un autoturism marca Buick, vechimea acestuia fiind insa una de peste 20 de ani. Si asta nu este tot. Iesenii au mai inmatriculat si alte 94 de autoturisme marca Jaguar, alte 216 sunt marca Jeep de diferite modele, dar si alte 193 marca Lexus de diferite modele si diferiti ani de fabricatie. Alte patru sunt marca Lincoln, dintre care una este model Passenger, cu o vechime de peste 20 de ani, acestea fiind tipul limuzinelor. Iesenii conduc si alte 8 autoturisme Maserati, dar si peste 2.000 de masini marca Mercedes Benz. Peste 800 sunt marca Mitsubishi, iar una singura este marca Aston Martin. Modelul DB9 are o vechime de 11-15 ani. Pretul unei astfel de masini la mana a doua poate ajunge la 75 de mii de euro. Peste 6.300 de masini de diferite modele sunt marca BMW, acestea fiind la mare cautare printre ieseni. Peste 35 mii sunt modele marca Dacia, masina clasica romaneasca fiind si aceasta printre preferintele iesenilor.

Comentarii
 • A te afisa, pe strazile si soselele din Romania, cu asemenea exemplare, de „zeci de cai” putere este ca si cum ai da cu tunul in muste, snobism pur. Mentalitatea conform careia „masina ma reprezinta, imi arata statutul social si ,mai ales, financiar” este depasita. Nu masina trebuie sa-ti dea masura valorii, dar daca nu o ai…, valoarea… Tinand cont ca in circulatia de la noi sunt doar doua reguli, strans legate intre ele, ce se respecta cu sfintenie(si de soferi,dar si de autoritati), NESIMTIREA si CAII PUTERE de sub CAPOTA, sa-ti iei o masina din cele cu grad ridicat de siguranta ar cam fi singura justificare. Altfel, gama DACIA si tot ce este similar, masini pana in 1500cmc din gama(Golf, Seat, Skoda, Hyundai, Honda etc) sunt excelente pentru infrastructura din Romania. Unele dintre acestea sunt dotate chiar cu BUN SIMT, spre exemplu schimba automat din faza lunga in faza scurta, ceea ce soferii nu mai fac deoarece respecta cu strictete…PRIMA REGULA.

 • 1 Ferrari il are Zlate, 1 Ferrari il are Nicolaita (combinatorul cu imobiliarele, tovaras cu Chirica)
  In rest avem la greu Mercedes S63 W222 (coupe si berlina) …
  1 Tesla este a lui Gheorghiu (ala cu Afterhillsu) a dat pe ea 148.000 $ nu euro.
  1 Tesla este a lui Florin Tugui mai (nouta in oras).
  In rest tigai de 100.000 euro, care altii le vad mari bolizi.
  Avem Mercedes CL600 de 524 cai la 20.000 euro asa ca …
  Intradevar este si un Rolls tare misto, dar nu stiu al cui este … ori tranzita orasul, ori este de-al nostru … Era un gagiu bine in el, la costum, trabuc, elegant ..

 • Rolls e taranul din Visoianu. Tolea sau Catalin Tudosa…marele dezvoltator. Cutii de chibrituri frate care la un 5,5-6 pe Richter se darîma.

 • Ar trebui ca in America de facut: de unde au taranoii si hotii de blocuri Bentley, Rolls Royce, Astin Martin, criminalul de Ciubotariu IS 51 CCI Pirsche etc. Daca nu le justifica, confiscate si ei la Beciul Domnesc

Adauga un comentariu