Eveniment-Social

Lista optiunilor pe care le au absolventii de gimnaziu din Iasi pe zona de educatie si formare profesionala

Publicat: 09 iun. 2016
1

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi au publicat un document in care sunt prezentate informatii referitoare la optiunile pe care le au absolventii de gimnaziu in ceea ce priveste educatia si formarea profesionala.

Citeste si: Ce optiuni de educatie si formare profesionala au absolventii de gimnaziu din Iasi

Este vorba despre un document-concept, propus consultarii. In acesta sunt prezentate detalii despre situatia actuala din invatamantul preuniversitar iesean, despre mobilitatea elevilor, optiunile absolventilor in prezent, despre facilitatile de care beneficiaza in prezent elevii si operatorii economici, la final fiind facute propuneri pentru imbunatatirea situatiei actuale.

Citeste si: Conferinta regionala la Iasi, despre invatamantul profesional si tehnic

„Având în vedere asigurarea unei flexibilitati crescute a sistemului de educatie si formare profesionala, precum si propunerile mediului economic, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) a lansat în consultare publica documentul-concept intitulat «Optiunile de educatie si formare profesionala ale absolventilor de clasa a VIII-a». Documentul este publicat si pe site-ul edu.ro, pe cel al Centrului National de Dezvoltare a Învatamântului Profesional si Tehnic. Deja, Inspectoratul Scolar Iasi a organizat sesiuni de informare a liceelor tehnologice si scolilor profesionale, cu sprijinul coordonatorului regional al Centrului National de Dezvoltare a Învatamântului Profesional si Tehnic, sesiuni de diseminare fata în fata cu agentii economici, la care s-au administrat chestionare privind optiunile de formare ale elevilor în sistemul profesional dual”, a transmis prof. Rodica Dumitru, inspector de specialitate in cadrul ISJ. De precizat ca, sesiunile de consultari sunt deschise pâna in ziua de 16 iunie 2016 on-line, iar chestionarele pot fi accesate pe site-ul: www.edu.ro si transmise mai apoi la adresa consultare-dual@tvet.ro

Citeste si: Intalnire pe tema dezvoltarii invatamantului tehnic si profesional romanesc, la Iasi – FOTO,VIDEO

Vezi aici documentul prezentat de ISJ Iasi
Adauga un comentariu