Eveniment-Social

Lista posturilor vacante și rezervate la examenul de Titularizare 2020 Iași! Inspectoratul Școlar Județean a publicat documentul

Publicat: 10 iul. 2020
Pentru examenul național de Titularizare, programat pe 29 iulie 2020, Inspectoratul Școlar Județean Iași a reactualizat lista posturilor vacante și rezervate în județ
Inspectoratul Școlar Județean Iași a publicat lista actualizată a posturilor vacante și rezervate la examenul de Titularizare 2020

Lista actualizată a posturilor vacante și rezervate la examenul de Titularizare 2020 Iași. Inspectoratul Școlar Județean a publicat documentul pe 8 iulie. În total, la nivelul întregului județ, sunt scoase la concurs 1.777 de posturi vacante sau rezervate. Cele mai multe sunt în mediul urban. Examenul de Titularizare 2020 a fost stabilit a se derula, de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC), miercuri, 29 iulie

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a făcut publică, miercuri, 8 iulie 2020, lista posturilor vacante și rezervate la examenul de Titularizare 2020. Examenul de Titularizare 2020 a fost stabilit a se derula, de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC), miercuri, 29 iulie. Lista actualizată a posturilor vacante și rezervate din Iași poate fi consultată la adresa http://www.isjiasi.ro/index.php/managementul-resurselor-umane/ocuparea-prin-concurs-national-a-posturilor-didactice-catedrelor-declarate-vacante-rezervate-in-invatamantul-preuniversitar/1233-lista-posturilor-didactice-08-07-2020. Cele mai multe posturi sunt la disciplinele tehnice, vocaționale, precum și la Limba și literatura română, Matematică sau Limbi moderne.

Concursul de Titularizare 2020, dedicat posturilor vacante și rezervate în județul Iași

Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost reactualizat prin ordin de ministru, în urma promulgării de către președintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 58/2020. Privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ, a fost aprobat prin Ordin de Ministru și transmis spre publicare în Monitorul Oficial.

„Astfel, în perioada 9-16 iulie, candidații la concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar își vor depune dosarele de înscriere la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) sau se pot transmite și electronic. Proba scrisă din cadrul acestui concurs (Titularizare 2020) va avea loc pe 29 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare. Primele rezultate vor fi afișate pe 4 august. Contestațiile vor fi depuse în perioada 4-5 august. Pe 11 august vor fi afișate rezultatele finale”, au precizat oficialii de la Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Etape în derularea de la examenul național de Titularizare 2020, la Iași

La examenul național de Titularizare 2020, la Iași, înscrierea candidaților care solicită detașare la cerere prin concurs specific (punctaj), sesiunea 2020, a fost stabilită, inițial, la Centrul 1 de înscriere, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” pentru învățământ special, învățământ preșcolar și învățământ primar. Centrul 2 de înscriere este la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, unde se fac înscrieri pentru toate celelalte discipline. Candidații trebuie să respecte procedura operațională privind accesul și activitatea în centrele de înscriere.

„Accesul candidaților se va face numai prin intrarea stabilită de fiecare centru de înscriere, prin asigurarea respectării normelor de igienă specifice: asigurarea triajului epidemiologic constând în controlul temperaturii la punctele de control-acces în incinte, accesul fiind interzis pentru persoanele care au o temperatură corporală ce depășește 37,3 grade Celsius”, au precizat cei de la Inspectoratul Școlar Județean.

La Titularizare 2020 se interzice accesul candidaților în alte spații decât cele stabilite, fără acordul angajaților de serviciu

Pe de altă parte, dezinfectarea mâinilor înaintea intrării în spațiile vizitate și purtarea măștilor de protecție pe toată durata vizitei sunt obligatorii.

„Accesul în instituție este organizat prin marcaje, astfel încât să existe o suprafață minimă de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și o distanță minimă de 2 metri între oricare două persoane apropiate. Plecarea candidaților se efectuează pe ieșirea numărul 2, stabilită de fiecare centru de înscriere. Se interzice accesul candidaților în alte spații decât cele stabilite, fără acordul angajaților de serviciu. Nerespectarea acestor prevederi poate conduce la evacuarea din perimetrul instituției a persoanei respective și luarea măsurilor legale ce se impun”, se mai arată în precizările Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Din cele 1.776 de posturi disponibile, 144 sunt titularizabile. La nivelul județului Iași sunt 2 centre de înscriere și 3 centre de examen.

Adauga un comentariu