:format(jpeg):quality(80)/http://www.bzi.ro/wp-content/uploads/2021/01/accident-Scobalteni-Petru-Bivol.jpg)
Citeste si : Iata ce masuri a luat, in ultima sedinta, Senatul Universitatii Cuza. Acum au fost numiti prodecanii facultatilor cuziste
„Noua componenta a Comisiei de Etica a Universitatii Cuza, sub rezerva aprobarii reprezentantilor studentilor, în sedinta urmatoare a Senatului, este dupa cum urmeaza: presedinte – conf. univ. dr. Ovidiu Gavrilovici, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, iar membri: prof. univ. dr. habil. Cecilia Arsene – Facultatea de Chimie, lector univ. dr. pr. Paul Cezar Harlaoanu, Facultatea de Teologie Ortodoxa, lector univ. dr. Dan Constantin Mata – Facultatea de Drept, conf. univ. dr. Dan Gheorghe Dimitriu – Facultatea de Fizica, conf. univ. dr. Corina Chersan, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Ioana Pastinaru – reprezentant personal administrativ. De asemenea, membrii supleanti sunt prof. univ. dr. Liliana Fosalau, Facultatea de Litere, si ec. Costel Palade”, a transmis prof. univ. dr. Gabriel Ovidiu Iancu, presedintele Senatului.
Pe de alta parte, a fost aprobata si componenta Comisiei pentru Managementul Calitatii, tot în varianta propusa de Consiliul de Administratie (CA), cu mentiunea ca reprezentantul studentilor urmeaza a fi desemnat de catre acestia si avizat in urmatoarea sedinta.
Citeste si : EXCLUSIV. Prima declaratie a noului presedinte al Senatului Universitatii Cuza
„Pe de alta parte, a avut loc si aprobarea noii componente a Comisiei speciale a Senatului universitar, cu caracter temporar, pentru revizuirea si adaptarea regulamentelor Universitatii Cuza, a fost avizata componenta Comisiei speciale a Senatului universitar, aprobarea Metodologiei de acordare a gradatiilor de merit pentru personalul didactic auxiliar, Senatul aproband Metodologia propusa de conducerea executiva, cu unele amendamente discutate în cadrul sedintei”, a completat profesorul Iancu.
Dincolo de toate acestea, de reliefat ca, in contextul numeroaselor acuzatii de plagiat ( la nivel national – n.r), Comisia de Etica de la Cuza este cea care va avea o sarcina fundamentala in analizarea eventualelor cazuri de acest gen, in special la nivel de doctorate. Tocmai pentru a se vedea rolul esential al Comisiei, trebuie vazut ca cel mai rasunator scandal de plagiat a fost legat de numele fostului premier Victor Ponta. În 2012, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis ca Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusa atunci Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor. Tocmai Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti (UB), entitatea academica unde demnitarul si-a sustinut teza, a hotarât ca o treime din aceasta a fost copiata.