Local

Lista proiectelor ANL din județul Iași! Iată unde își pot închiria tinerii locuințe prin programul guvernamental

Publicat: 18 dec. 2020
Ministerul Lucrărilor Publice a finalizat lista proiectelor ANL din județul Iași
Blocurile ANL ridicate în zona Grădinari din municipiul Iași

Lista proiectelor ANL din județul Iași cuprinde mai multe localități ieșene unde sunt ridicate blocuri prin acest program guvernamental. Este vorba despre blocuri cu zeci de apartamente aflate în diferite stadii de execuție. Proiectul derulat de Ministerul Lucrărilor Publice cuprinde locuințe în mai multe zone din județul Iași, atât în mediul rural, cât și în cel urban

Noi obiective ale Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL) derulate în județul Iași. În municipiul Iași, în orașul Hârlău, dar și comune din județ, prin programul ANL se ridică o serie de locuințe sociale destinate tinerilor. Mai multe blocuri cu zeci de apartamente urmează să apară sau sunt aproape finalizate, proiectele fiind derulate prin intermediul Guvernului României. În total, la nivelul județului Iași s-au ridicat peste 1.000 de noi apartamente prin programul ANL. În lista proiectelor ANL din județul Iași se află și cele din municipiu. Pe strada Smârdan din municipiul Iași, prin programul ANL se ridică 72 astfel de unități locative. Termenul de finalizare a lucrărilor este 12.04.2022, investiția fiind axată pe locuințe proprietate personală, contractate prin credite ipotecare. Tot în municipiul Iași, în zona Grădinari, sunt 8 tronsoane de locuințe ANL. Două dintre aceste tronsoane au 64 de apartamente și sunt destinate specialiștilor din domeniul sănătății. Alte 6 tronsoane sunt destinate tinerilor de până în 35 de ani. Fiecare tronson are câte 36 de apartamente, proiectul fiind gestionat de către Primăria municipiului Iași.

Lista proiectelor ANL din județul Iași. Unde se ridică locuințele destinate tinerilor

În afara municipiului Iași, locuințe ANL se ridică și în alte zone din județ. De exemplu, în orașul Hârlău, pe strada Vasile Gheorghiu, proiectul locuințelor ANL cuprinde 48 de apartamente destinate tinerilor. Proiectul se află în curs de execuție, conform celor de la Ministerul Lucrărilor Publice. De asemenea, un alt proiect de tip ANL se află în procedură de execuție. Este vorba despre un tronson cu 24 de apartamente pe strada Bogdan Vodă din orașul Târgu Frumos. În cadrul programului ANL apar și alte proiecte derulate prin Guvernul României.

Noi proiecte ANL în comunele din județul Iași

În afara obiectivelor respective, Ministerul Lucrărilor Publice mai are în plan și alte proiecte ANL la nivelul județului Iași. La nivel de propuneri ale unităților administrativ-teritoriale apar 12 tronsoane de blocuri ANL cu câte 28 de apartamente în comuna ieșeană Bălțați. Și în localitatea Belcești va fi ridicat un tronson de bloc ANL cu 17 apartamente. În comuna Ciurea s-a început un proiect în Curături, Dumbrava și Lunca Cetățuii cu câte 4 apartamente pe fiecare tronson de bloc. În comuna Cotnari, în satele Cotnari și Cârjoaia, vor apărea 2 tronsoane a câte 12 apartamente fiecare. De asemenea, în comuna Gropnița vor fi amenajate 30 de apartamente de tip ANL.
Proiectul guvernamental mai include și localitatea Oțeleni, cu 8 apartamente. În listă mai apare și municipiul Pașcani. Conform proiectului, pe aleea 1 Decembrie 1918 vor fi ridicate 19 apartamente. În plus, pe strada Moldovei vor fi construite alte 60 de apartamente.

Adauga un comentariu