Actualitate

Lista strazilor din Iasi care vor fi distruse pentru extinderea retelei de apa-canalizare

Publicat: 14 feb. 2016
1

In aceasta perioada, operatorul judetean de apacanalizare va relua lucrarile la reteaua de apa in mai multe zone ale orasului. Astfel, numeroase artere intens circulate din oras vor fi restrictionate traficului, pentru a putea face posibile interventiile operatorului ApaVital. Pe raza municipiului Iasi se vor desfasura lucrarile incadrate in proiectul POS Mediu II, in valoare de circa 200 milioane euro.

In cadrul acestui proiect, se vor inlocui retelele de distributie din zona Splai Bahlui – Tutora – Primaverii, se înlocuiesc retelele de alimentare pe strazile Cazangiilor, Graniceri si bulevardul Poitiers, intre Manta Rosie si strada Socola. Totodata, lucrari sunt realizate la reteaua de apa de pe strada Aurel Vlaicu, pe  Closca, Mitropoliei, Stefan cel Mare, Iancu Bacalu, Colonel Langa, Sf. Andrei sau strada Graniceri. Totodata, se vor realiza lucrari de modernizare la retelele de canalizare din strada Tudor Neculai, I.C. Constantineanu, Manastirii si Strugurilor.

De asemenea, mai multe lucrari vor fi realizate si la nivelul orasului Pascani, acolo unde se vor realiza bransamentele si reteaua de distributie pe strazile Fântânele, Stefan cel Mare, Republicii, Victoriei, Vatra sau Dragos Voda. Extinderea retelelor de apa se va realiza si in localitatile Macaresti, Miclauseni, Blagesti, Rediu, Iazul Nou, Tiganasi, Cârniceni si Mihail Kogalniceanu.

In prezent sunt realizate lucrari pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apa in comuna Cotnari, mai exact a localitatilor Hodora, Bahluiu si Iosupeni, valoarea acestora fiind de 3,5 milioane lei, iar constructorul fiind asocierea SC Teoval SRL SC Hidroterm SA. Pe parcursul anului trecut, aria de operare a ApaVital a fost largita cu 8 localitati. In prezent, operatorul judetean ofera servicii de alimentare cu apa pentru 442.000 locuitori, iar serviciile de canalizare sunt deservite catre 316.000 locuitori.

Comentarii
  • Ce sa mai distruga la Bd. Poitiers ca deja arata ca dupa razboi. Iar reparatia se va face bineinteles cu pamant si pietre de granit ca asa e frumos la tara.:(

  • In satul HORPAZ, cand se va face canalizarea ? S-a facut o treaba de mantuiala , in sensul ca s-a asfaltat, s-a introdus apa pe unele strazi , dar nu s-a facut si canalizarea.

  • In satul HORPAZ, cand se va face canalizarea ? S-a facut o treaba de mantuiala , in sensul ca s-a asfaltat, s-a introdus apa pe unele strazi , dar nu s-a facut si canalizarea. O localitate care este in sec XXI trebuie sa aiba si canalizare. Probabil cu greu se va mai face !!!

  • Pe strada Manastirii s-a pus canalizare anul trecut la inceput, nici nu au respectat dimensiunile tevilor din proiect, au pus mai mici in diametru. Intreb si eu, ce sa mai modernizeze?

Adauga un comentariu