News Flash:

Lista vaselor de gatit care sunt periculoase pentru organism. Cu ce le putem inlocui

24 Septembrie 2018
2196 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6590 RON (0.0000)
USD: 4.0221 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Vase periculoase pentru gatit

Intr-o perioada in care multi dintre noi suntem foarte atenti la ce mancam, pentru a avea o dieta cat mai sanatoasa, apar noi factori care pot aduce probleme de sanatate - vasele de gatit. Daca nu le folositi pe cele potrivite, acestea ne pot dauna mai mult decat credeti.

Iata lista vaselor de gatit pe care ar trebui sa le evitati si cu ce le puteti inlocui:

1. Tigaia din teflon

Teflonul este cel mai preferat material pentru vasele de catit, este convenabil si omniprezent, insa foarte toxic. Putini stiu de faptul ca proprietatile neaderente ale vaselor de teflon sunt obtinute prin acoperirea cu PTFE (polytetrafluoroethylene). Acest polimer plastic elimina substante cancerigene daca se incalzeste la o temperatura de 572 de grade. Specialistii spun ca odata cu cresterea gradului de uzura al vaselor, creste si cantitatea de otravuri eliberate care ajung in cele din urma in mancarea noastra. Aceste toxine pot favoriza evolutia cancerului la san, prostata sau cancer ovarian.

2. Vasele si folia de aluminiu

Cu totii mai folosim din cand in cand folia de aluminiu atunci cand gatim. Cu toate acestea, exista cateva pericole ascunse.

Aluminiul este un metal neurotoxic, legat de o multime de boli ale sistemului nervos central, printre care Alzheimer si scleroza laterala amiotrofica. In cazul vaselor din aluminiu, stratul de acoperire este deseori de proasta calitate si in cele din urma metalul toxic ajunge in alimente.

3. Vasele din cupru

Cuprul in cantitati mici este benefic pentru organism, dar sa nu exageram, deoarece ne putem intoxica cu acest metal greu. Daca vasele pe care le folosim nu au acel strat protector, atunci cuprul poate fi eliberat si ajunge sa contamineze mancarea pe care o pregatim. Unele vase sunt acoperite cu un strat de nichel, care de asemenea este un element toxic. 

Recomandam sa folositi vase din otel inoxidabil. Este un material usor si rezistent la zgarieturi si nu altereaza alimentele cu care intra in contact.

4. Vasele cu ceramica

Sunt frumoase si par inofensive la prima vedere, insa vasele cu strat de acoperire din ceramica sunt periculoase pentru sanatatea noastra. Dupa cateva luni de utilizare, stratul respectiv incepe sa se distruga, iar atunci cand se intampla acest lucru, plumbul si cadmiul care se gasesc uneori in stratul de acoperire ajunge in mancare si apoi in organism. Intoxicarea cu plumb este extrem de periculoasa si poate duce la deces.

Din acest motiv, vasele facute 100% din ceramica sunt cele mai bune, pentru ca sunt confectionate in toalitate din materiale naturale si nu se ciobesc.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

1_24
vase gatit mancare dieta teflon aluminiu cupru plumb intoxicatie toxic
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2352 (s) | 21 queries | Mysql time :0.105970 (s)