Prima pagină » Turism » Info Turism » Litoralul pentru toți a debutat la malul Marii Negre. Cât costă o noapte de cazare
Litoralul pentru toți a debutat la malul Marii Negre. Cât costă o noapte de cazare

Litoralul pentru toți a debutat la malul Marii Negre. Cât costă o noapte de cazare

07 mai 2021, 15:23,
BZI.ro, în Turism

Odată cu vremea bună de afară, la malul Mării Negre a debutat și programul Litoralul pentru toți. Cu această ocazie, hotelierii încearcă să-i atragă pe turiști cu oferte de nerefuzat. O noapte de cazare pornește, în sudul litoralului, de la 99 de lei pentru o persoană. Spre nordul litoralului cresc prețurile cu 15-20%, dar ofertele sunt tot de extrasezon.

Litoralul pentru toţi este un program social destinat familiilor care doresc petrecerea unui sejur pe litoral în extrasezon. Programul a fost lansat în urmă cu 18 ani şi este susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronate hoteliere locale.

A început programul Litoralul pentru toți

În condițiile în care numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus este un scădere, tot mai mulți români se gândesc la vacanța de vară. Chiar dacă suntem în luna mai, când teoretic nu este sezonul concediilor, vremea bună de afară face ca turiștii să aleagă măcar un scurt sejur de weekend. Cei care doresc să meargă la Marea Neagră și vor să plece cu mașina trebuie să treacă podul de la Fetești-Cernavodă și astfel să plătească o taxă de pod. Odată ajunși, suprinderea mare este că la malul mării a început programul Litoralul pentru toți. În acest sens, proprietarii de hoteluri incearcă să-i atragă pe oaspeți cu prețuri mici. De exemplu, în sud, un sejur de cinci nopți pornește de la 99 de lei pentru o persoană. Deocamdată, sunt puține unități de cazare deschise, dar până în iunie aproape toate vor fi pregătite să primească turiștii veniți în vacanță.

Cum era de așteptat, cele mai mici prețuri sunt în sudul litoralului unde sunt deja deschise peste zece unități de cazare.

“Prețurile sunt poate mai mici că niciodată. Pe hoteluri o parte din costuri sunt deja fixe, personalul este angajat. Hotelierii preferă să aibă hotelurile pline și în această perioadă”, spune Aurelian Marin, un proprietar de hotel.

Dacă părăsiți sudul trebuie să fiți conștienți că în nordul litoralului ofertele cresc. Astfel, prețurile de aici ajung să fie mai mari și cu 15-20%, dar ofertele sunt tot de extrasezon. Așa că cei care aveți timp liber nu mai stați și profitați astfel de vremea bună și de ofertele pentru toate buzunarele.

″În stațiunea Mamaia, de exemplu, avem un tarif de 500 lei pentru cinci nopți de cazare la un hotel de trei stele cu mic dejun inclus pentru 2 persoane”, spune Ștefan Necula, director agenție de turism.

La întrebarea dacă sunt și turiști care doresc să stea mai multe nopți, acesta a declarat că “avem și astfel de solicitări. Li se oferă discount pentru long-stay”.

Prețuri de pandemie pe litoralul românesc

Cei care administrează unitățile de cazare dau asigurări turiștilor că tarifele sunt cel puțin la jumătate față de cele din vârf de sezon. Hotelierii spun că au menținut prețurile de pandemie. Mai mult decât atât, aceștia spun că în acest an ofertele vor dura mai mult timp din cauza faptului că anul scolar se termina mai târziu decât de obicei.

“Cu toții am făcut oferte speciale. Pentru primele două săptămâni din iunie avem 120 lei pe cameră. Cei care nu sunt dependeti direct de programul copiilor, de școala copiilor și care lucrează în continuare online, aleg să vina aici, în primul rând pentru că în iunie pot oricând să fure soare și plajă. Mulți au zis că abia așteptă să poată să vină să lucrez ede pe terasă sau de pe plajă. Așa că pentru ei clar este o soluție”, spune Anca Nedea, director de hotel.

Totuși, regulile sanitare le impun hotelierilor să închirieze doar 70% din camere. De ieri, au fost deschise și localurile din stațiuni, în interior, la 30-50% din capacitate.

Când a fost lansat Litoralul pentru toţi

Litoralul pentru toţi este un program social destinat familiilor care doresc petrecerea unui sejur pe litoral în extrasezon. Programul a fost lansat în urmă cu 18 ani şi este susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronate hoteliere locale. Prin programul ”Litoralul pentru toţi”, romanii pot petrece un sejur la malul mării prin care să cheltuiască mult mai puţini bani la sfârşitul sezonului estival. De asemenea, până acum pare să fi avut succes, mulţi romani profitând din plin de această perioadă. Programul se desfăşoară atât la începutul sezonului estival, adică luna mai, cât şi la sfârşitul sezonului, respectiv luna septembrie. În cadrul acestui program se înscriu an de an hoteluri de 2, 3 şi 4 stele din toate staţiunile de pe litoralul românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *