News Flash:

Litoralul pentru toti - VEZI OFERTA

28 Mai 2010
1433 Vizualizari | 0 Comentarii
• Pana pe 15 iunie 2010, turistii vor putea beneficia de vacante pe litoral la tarife reduse • Sejurul minim este de 6 nopti, dar se pot valorifica si sejururi mai mari de 6 nopti, cu acordul hotelierilor • Programul national "O saptamana la mare" este valabil doar pentru Romania, iar turistii vor trebui sa achite integral pachetul la inscriere

In perioada 03 mai - 15 iunie 2010 se desfasoara programul "O saptamana la mare - Litoralul pentru toti", program prin care turistii vor putea beneficia de vacante pe litoral la tarife reduse la inceput de sezon estival 2010.

Mamaia

Mamaia, principala statiune aflata la nord de Constanta, se intinde pe o distanta de sapte kilometri intre o splendida plaja cu nisip fin si un lac. Aceasta statiune este recomandata in special pentru familiile cu copii. Aici se pot practica scufundarile si zborul cu parapanta pe toata perioada estivala. Restaurantele, barurile si cluburile de noapte aflate in statiune ofera un mod de relaxare in fiecare seara. Din Mamaia se poate ajunge foarte usor pentru vizitarea altor obiective turistice din zona precum ruinele cetatii antice grecesti din Histria si Delta Dunarii. Statiunea are un numar mare de fantani arteziene si mai nou palmieri, locuri de promenada, terenuri sportive, locuri de joaca pentru copii, locuri de distractie. Una dintre principalele atractii ale statiunii este parcul acvatic Aqua Magic, care este un loc de distractie pentru turisti. Aqua Magic este situat la intrarea in statiune si se adreseaza turistilor de toate varstele, avand o capacitate de 2.500 vizitatori. Cu o suprafata de 4000 mp de apa, parcul de distractie cuprinde tobogane, piscine si bazine. In acest parc se gasesc restaurante, baruri, fast-food, cofetarii, precum si suveniruri si ilustrate. Turistii pot opta pentru o plaja pe sezlonguri si baie in piscina. Aqua Magic este iluminat astfel incat se pot organiza spectacole sau alte petreceri nocturne, vizitatorii avand posibilitati de distractie atat ziua, cat si noaptea. Pentru prima data aici s-a construit un ring de dans in aer liber, cu efecte luminoase si sonorizari, precum si jocuri de apa care functioneaza in functie de ritmul si intensitatea muzicii. Telegondola din Mamaia, inaugurata in anul 2004, este o instalatie de transport pe cablu, care permite turistilor strabaterea la inaltime a statiunii oferind o imagine de neuitat asupra statiunii Mamaia, Marii Negre si a lacului Siutghiol. Aceasta constituie in Romania o realizare unica si unul dintre putinele proiecte de acest tip din lume. Proiectul Telegondola, cu o capacitatea de transport de 600-1500 de persoane pe ora, este un mijloc care se adreseaza turistilor doritori sa admire la inaltime statiunea Mamaia, turistii putandu-se imbarca in doua statii, prima in zona hotelului Perla, iar cea de-a doua in zona Cazinoului.

Costinesti

Statiunea Costinesti isi are inceputurile in anul 1949, odata cu aparitia primei tabere destinate elevilor, cunoscand o dezvoltare rapida datorata unui numar din ce in ce mai mare de turisti, in special tineri care isi alegeau ca destinatie de vacanta taberele de la mare. Datorita afluxului mare de tineri, Statiunea Costinesti inaugureaza in 1959 tabara internationala a studentilor si devine "Capitala vacantelor estivale ale tineretului", completata de numeroase manifestari ce se desfasoara aici: Salonul National de Grafica Satirica pentru Tineret, Gala Tinerilor Actori, Festivalul de Jazz, Serbarile Marii si foarte multe concerte si spectacole ce au loc la Teatrul de vara Costinesti. Toate acestea sunt mediatizate de emisiunile transmise de Radio Vacanta. Epava navei "Evanghelia" este cel mai important simbol al statiunii Costinesti. Aflata in prezent intr-o stare avansata de degradare, nava esuata langa Costinesti in anii '70 este un vechi cargou american din perioada razboiului, transformat in nava comerciala de un armator grec. Cum la data esuarii costurile unei eventuale operatiuni de salvare depaseau cu mult valoarea batranului vapor, armatorul a preferat s-o lase pur si simplu sa rugineasca. Plaja, cu o lungime de 1km, mai lata in zona Obeliscului, este orientata spre est si este ideala pentru talasoterapie, aerosoli, helioterapie, antrenamente sportive si yoga. Aici veti gasi nisipul fin si fierbinte, pe timp de vara soarele incalzind statiunea 10 - 12 ore pe zi. O alternativa pentru perioadele cand marea este neprimitoare este lacul Costinesti, cu o suprafata de 7 hectare, care da posibilitatea unei plimbari cu barca, numeroase terenuri sportive, accesorii pentru practicarea sportului nautic, terase, restaurante, baruri, cluburi si discoteci (Ring, Tineretului, VoxMaris). Toate acestea dau statiunii un caracter tineresc, plin de viata, iar Teatrul de Vara gazduieste zilnic o multime de amatori de spectacole, show-uri de divertisment, concerte, filme sau alte manifestari cultural-artistice.

Eforie Nord

Eforie Nord este statiunea balneoclimaterica permanenta cunoscuta pentru bazele de tratament balnear si este o statiune de vacanta foarte populara, datorita preturilor rezonabile la serviciile turistice. Exista 3 centre principale de tratament deschise tot timpul anului: Sanatoriul Balnear Efosan (GRAND) unul din cele mai vechi asezaminte pentru tratarea diferitelor afectiuni prin metode naturale precum bai, aerosoli, namol de Techirghiol. Dotarile bazelor de tratament sunt la cel mai inalt nivel, de la instalatii pentru bai calde (apa sarata concentrata provine din lacul Techirghiol), aparatura pentru impachetari calde cu namol, pentru tratamente ginecologice, aerosoli, kinetoterapie, sauna, pana la sali de gimnastica medicala, toate ajuta la tratarea mai multor tipuri de afectiuni precum cele locomotorii, reumatice, dermatologice, respiratorii, ginecologice. Plaja statiunii Eforie Nord are o lungime de 4 km lungime si latime cuprinsa intre 50-100m, fiind limitata in partea de nord de o faleza inalta, loc de promenada binecunoscut in aceasta statiune. Faleza comunica cu plaja prin scari din piatra, pe alocuri atingand inaltimea de 25 metri, si ofera turistilor o priveliste spectaculoasa spre mare. Multitudinea de hoteluri, moteluri, pensiuni si campinguri, cat si a restaurantelor, barurilor si teraselor fac din aceasta statiune destinatia turistica favorita pentru toate categoriile de turisti.

Eforie Sud

Eforie Sud este situata la nord de Dealul Tuzla, intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol, in imediata apropiere a Statiunii Eforie Nord si este recomandata pentru tratamentul cu namol si bai in apele lacului Techirghiol, in tratarea afectiunilor locomotorii si reumatismale in aer liber cu namol sapropelic in centrul balnear "Baile Reci". Eforie Sud este o statiune balneara, cu baze de tratament la standarde internationale, avand posibilitatea de relaxare si distractie, in statiune fiind numeroase restaurante cu specific traditional sau international, baruri, piscine, terase, cluburi de noapte, baze de agrement. Statiunea este recomandata indeosebi pentru cei care cauta linistea, tarife mai mici la serviciile turistice si pentru tratamente balneare.

Mangalia

Mangalia, in trecut o colonie antica intemeiata de greci sub denumirea de Callatis de la raul Calles, este astazi o frumoasa statiune, oras-port la Marea Neagra, cu o populatie de aproximativ 40.000 de locuitori. Cu o medie anuala a temperaturilor in luna iulie de 28-32 grade Celsius si o plaja cu nisip foarte fin, Statiunea Mangalia este favorizata de prezenta Lacului Mangalia cu o suprafata de 260 ha si adancime maxima de peste 10 m, cu bogate izvoare de ape mezotermale sulfuroase. Statiunea balneoclimaterica este favorizata de conditiile climatice, asemanatoare celor mediteraneene (media de temperatura anuala este cea mai ridicata din tara) si de prezenta lacului Mangalia, in nordul caruia se afla bogate izvoare de apa mezotermale, sulfuroase si radioactive. Mangalia este singura statiune maritima care detine izvoare minerale, descoperite si folosite inca de pe vremea romanilor. Acestea, impreuna cu namolul din lacul Techirghiol si cu apa marii, fac din Mangalia o statiune vestita pentru curele sale balneare, unice in Europa. Baza de tratament include sectii de recuperare medicala, instalatii pentru bai calde cu apa sulfuroasa si cu apa de mare, namoloterapie, kinetoterapie, hidroterapie, sauna, sali pentru gimnastica medicala, cabinete de geriatrie. Orasul a fost intemeiat la inceputul secolului VI i.e.n. sub numele de Callatis, de catre colonistii greci veniti din Heracleea Pontica, pe locul unei asezari autohtone mai vechi, Cerbatis. Un interes turistic deosebit prezinta Cetatea Callatis, din care s-au pastrat cateva vestigii: o parte a zidului de incinta, construit in secolul I-II e.n. La nord de ruinele cetatii se situeaza necropola elenistica, din secolul IV - II i.e.n. Pentru timpul liber, herghelia Mangalia ofera turistilor plimbari cu trasura de-a lungul tarmului sau lectii de echitatie. Totodata, celelalte posibilitati de recreere si distractie sunt numeroase: discoteci, cinematografe, biblioteci, terenuri de sport, excursii cu vaporul sau in celelalte statiuni. Cea mai sudica statiune de pe malul Marii Negre, Mangalia se bucura de un incontestabil interes din partea turistilor veniti din intreaga lume, imbinand armonios elementele traditionale cu cele moderne.

Jupiter si Cap Aurora

Jupiter este o statiune noua, intrata in circuitul turistic la inceputul anilor 70. Foarte cocheta, statiunea dispune de cateva hoteluri moderne inconjurate de mult spatiu verde, ceea ce asigura un aer curat si racoros chiar si in zilele toride de august. Cap Aurora are o pozitie interesanta in tot peisajul litoralului romanesc, fiind situata pe o peninsula cu aspect de promontoriu care iese spectaculos din mare. Aceasta statiune are faleza fragmentata in numeroase golfulete marginite de diguri de protectie. Cap-Aurora este cea mai tanara statiune de pe litoral, fiind inaugurata in anul 1973. Plaja din Jupiter comunica cu cea de la Neptun aflandu-se in continuarea acesteia. Are o lungime de cateva sute de metri si are un aspect asemanator cu cea din Neptun, fiind lata si cu nisipul fin. Plaja din Cap Aurora are un usor aspect de insula tropicala favorizat atat de aspectul general, cat si de vecinatatea foarte apropiata a hotelurilor. Turistii cazati aici coboara de pe hotel direct pe plaja. Aceste aspecte cat si arhitectura unica pe litoralul romanesc a hotelurilor de aici au facut ca aceasta micuta statiune sa fie asaltata multi ani la rand de turisti romani, dar si de foarte multi turisti straini.

Neptun

Neptun-Olimp sunt cele mai luxoase, selecte si elegante statiuni ale litoralului romanesc, situate la 6 km nord de Mangalia si 38 km de Constanta, intre mare si padurea de mesteceni Comorova. Oaze de liniste si prospetime, adevarate gradini la tarmul marii, cele doua statiuni gemene sunt unele din cele mai atractive destinatii de vacanta pentru turistii straini. Elementele caracteristice ale acestui complex turistic modern sunt calitatea si eleganta, atat in ceea ce priveste confortabilele vile si hoteluri, cat si prin ofertele de divertisment pe care le pun la dispozitie. Luxul si calitatea se regasesc peste tot: in restaurante, baruri, cluburi, discoteci, pe terenurile polivalente de sport, la piscine, la Teatrul de Vara, in parcul de distractii, in facilitatile de practicare a sporturilor nautice sau in magazine. Totul respira eleganta, nici un detaliu nu a fost omis. Restaurantele ofera cele mai diverse preparate culinare autohtone si internationale, specialitati din peste si chiar programe folclorice. Exista posibilitati diverse de practicare a sporturilor nautice pe mare sau pe lacul Neptun. Aici se pot trata boli reumatismale degenerative, inflamatorii si diartritice, stari posttraumatismale, boli ale sistemului nervos periferic, boli dermatologice, tulburari respiratorii si de alta natura.

Venus

Venus, statiune balneoclimaterica estivala, situata la 5 km de Mangalia, ce poarta numele zeitei frumusetii, dispune de hoteluri construite intr-un stil arhitectonic aparte.

Saturn

Aceasta este o statiune climaterica estivala, situata la 1 km de Mangalia, care beneficiaza de soare in majoritatea zilelor, apa marii atingand o temperatura medie in timpul verii de circa 25 grade C, si dispune de un teatru in aer liber, terenuri de sport, vile si hoteluri, teren de echitatie.

Techirghiol

Techirghiol, statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 18 km de Constanta, pe malul lacului Techirghiol. Principalele caracteristici ale statiunii sunt apa sarata si namolul sapropelic al lacului, aici aflandu-se cinci baze de tratament cu bai calde cu apa sarata provenita din lac, impachetari cu namol, pentru aerosoli si hidroterapie.

Nu se valorifica camere single sau partaj
Conditiile tarifelor speciale:
- tariful include servicii de cazare cu/fara mic dejun pentru un sejur de 6 nopti si include TVA 9%. Unele hoteluri care participa la acest program pot solicita plata separata a serviciilor suplimentare (tv, frigider/minibar, aer conditionat etc.);
- sejurul minim este de 6 nopti, dar se pot valorifica si sejururi mai mari de 6 nopti, cu acordul hotelierilor;
- tariful este de persoana cazata in camera dubla si nu permite cazare camere in regim de single;
- programul national "O saptamana la mare" este valabil doar pentru Romania, iar turistii vor trebui sa achite integral pachetul la inscriere.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014262 (s)